Bogat program povodom proslave Dana Prijestonice

Novembar na Cetinju: Koncert KUD-a „Njegoš“, Crnogorski likovni salon i više sportskih turnira

Prijestonica Cetinje posredstvom Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade i Sekretarijata za kulturu, a u saradnji sa lokalnim sportskim klubovima i kulturnim ustanovama, organizovala je bogat program proslave 13. novembra - Dana Prijestonice.

Novembar na Cetinju: Koncert KUD-a „Njegoš“, Crnogorski likovni salon i više sportskih turnira Foto: Foto: Prijestonica Cetinje
Portal AnalitikaIzvor

Program obuhvata period od 1. do 25. novembra 2022. godine, a za prvu sedmicu predviđene su sportske aktivnosti: XX Međunarodna atletska trka ,,Oslobođenje Cetinja“ koja je održana u utorak 01. novembra, prvi „Cetinjski polumaraton“ u organizaciji Triatlon kluba „Lovćen“ koji će se održati u subotu 05. novembra, a XVI Međunarodni džudo turnir „Trofej Prijestonice“ u organizaciji Džudo kluba „Crnogorac“ u nedjelju 06. novembra 2022. godine. 

Sportski program nastavlja se i naredne nedjelje, kada će biti održano Prvijenstvo Cetinja u karambolu u organizaciji Bilijar kluba „Biljarda“ od 11. do 13. novembra 2022. godine i Otvoreni kup Prijestonice u bench pressu i mrtvom dizanju koje će se održati u subotu, 12. novembra 2022. godine.

„Glavni dio programa će biti Svečana sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje, koja će se održati 13. novembra 2022. godine, sa početkom u 12 sati, dok će prije toga biti položeni vijenci na Spomen kosturnicu i kod Vlaške crkve. Takođe, tradicionalni Crnogorski likovni salon „13. novembar“ biće otvoren 12. novembra 2022. godine u galeriji „Miodrag Dado Đurić““, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

Pored ovih aktivnosti, programom je predviđeno i predstavljanje knjige Vladimira Đ. Popovića ,,Crna Gora u doba Veljega rata“, cjelovečernji koncert KUD-a „Njegoš“, dodjela nagrade Aleksandar Leso Ivanović, Izložba međunarodnih konkursnih radova za idejno arhitektonsko rješenje sportske hale na Cetinju, a za kraj programa proslave Dana Prijestonice održaće se „Cetinje Montenegro Fight“, profesionalna kick box revija.

Portal Analitika