Društvo

Novaković-Đurović: Iskorak Crne Gore u slobodi medija važan za napredovanje prema EU

Napredak na ljestvici Svjetskog indeksa slobode medija, sa 63. na 39. mjesto, je pokazatelj da je Vlada ostvarila konkretne rezultate u ovoj oblasti. Svakako da ostaje još dosta izazova u dijelu unapređenja ambijenta za rad medija i rješavanja zaostalih slučajeva napada na novinare“, kazala je ministarka Ana Novaković-Đurović.

Novaković-Đurović: Iskorak Crne Gore u slobodi medija važan za napredovanje prema EU Foto: mepg
Portal AnalitikaIzvor

"Donošenjem seta medijskih zakona i nove medijske strategije, koji su u finalnoj fazi, i njihovim kvalitetnim sprovođenjem, Vlada će potvrditi svoju odlučnost da suštinski unaprijedi slobodu medija", kazala je ona. 

Novaković-Đurović je istakla da su sloboda izražavanja i medija važni za proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i da reforme u ovoj oblasti čine okosnicu poglavlja 23. Pravosuđe i temeljna prava. Podsjetila je da je Crna Gora godinama dobijala kritike EK zbog nedostatka reformi i rezultata u ovoj oblasti.

„Sloboda medija je pokazatelj demokratskog razvoja jednog društva i zato me raduje što je Crna Gora, u ovogodišnjem izvještaju Reportera bez granica, ostvarila značajan napredak, sa 63. na 39. poziciju Svjetskog indeksa slobode medija“, kazala je Novaković-Đurović.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Stara_Crnogorka_neregistrovani
03.05.2023. 17:18

Samo nemoj ti o medijima, sve znamo, znamo i ko te isturio na poziciju, i ko te tu održava...Sve se ođe zna. Ne mudruj, pokrila si se tzv. Temeljnim ugovorom i tzv. Otvorenim Balkanom, kao što se pokrivaju svi izdajnici. Za prezrenje si. Umjesto da budeš kao čestite Crnogorke i da se ljudski odbraniš. NE ! Ovu negaciju govore samo čestite i hrabre, među koje ti nikad više nećeš ušetati. Da imaš mudrosti, zavidjela bi Jovani Marović. Kad je vidjela da ne može izaći na kraj s Nečastivim, spakovala se, i, makar pod paljbom, pošla doma uzdignute glave. Nemaš ti taj kapacitet, i nećeš ga nikad imati, jer si mnogo mala.

0
0
m milica_neregistrovani
03.05.2023. 10:12

Ko donosi ove zaključke o napredovanju, gori je od vas. Šteđeo te prvo muž sa 50 registrovanih NVO, pa MANS koji ranije nije patisao, pa Dritan i njegovi klanovi.....Tu đe premijer, prešednica skupštine Podgorica, ministri...kuso i repato, samo što ne biju novinare, ne šalju odgovore na pitanja, skrivaju informacije, prijete "Novom uređivačkom politikom koja njima godi"....mi "NAPREDUJEMO"... laž i paralaž... onih koji vas finansiraju i guraju, zarad svojih bolesnih nauma...

3
0
B Boka_neregistrovani
03.05.2023. 09:46

Mnogo zla ste donijeli Crnoj Gori.

8
0