Politika

NOVA: Važniji uslovi od datuma izbora

Izvor

Potpredsjednik te partije Slaven Radunović je kazao da je crnogorski predsjednik Filip Vujanović odredio 14. oktobar za održavanje izbore u dogovoru sa Demokratskom partijom socijalista.

“Pretpostavlja se da je to datum koji najviše odgovara toj partiji u predstojećem periodu«, kazao je on agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, opoziciji je manje bitan datum održavanja izbora, a važniji su uslovi za njihovo održavanje. “Tražimo normalnu situaciju u kojoj bi vladali demokratski izborni uslovi”.

»Što se tiče trenutne situacije, s obzirom na razvoj političke situacije u Crnoj Gori i na stalno jačanje Demokratskog fronta, smatram da će vladajuća koalicija biti u istoj poziciji kao (Slobodan) Milošević 2000.godine«, rekao je Radunović.

Kako je kazao, vladajuća koalicija je raspisala izbore prije vremena, ocjenjujući da će sebi obezbijediti novi mandat u povoljnijim uslovima.

“"Nadam se da će to da im se vrati, kao Miloševiću, koji je pobijeđen na izborima za koje je mislio da su njemu naklonjeni", rekao je Radunović.

Komentarišući to što Socijalistička narodna partija još nije odlučila da li će biti dio Demokratskog fronta, Radunović je rekao da svaka politička struktura radi “kako misli da odgovara sebi i svojim biračima”.

»Smatram da, gledano iz ugla svih opozicionih birača u Crnoj Gori, dalje odugovlačenje ide na ruku isključivo režimu«, kazao je on.

Radunović misli da bi bilo dobro da birači u Crnoj Gori imaju jasnu sliku svega što se dešava kako bi mogli da se opredijele na izborima.

Situacija u kojoj nijesu poznati svi parametri izbora, smatra on, najviše odgovara »čuvenim i poznatim lovcima u mutnom«.

»Ovaj put nošeni energijom svih nezadovoljnih građana Crne Gore, u poziciji smo da ovu utakmicu, za koju režim smatra da je unaprijed dobijena, mi dobijemo«, zaključio je on.

Portal Analitika