Show biz

U reggaeton duhu Becky G

Nova obrada pjesme "Bella Ciao", čuvene himne otpora i borbe

Američka pjevačica Becky G obradila je čuvenu himnu otpora i borbe "Bella Ciao" u sasvim novom, reggaeton duhu.

Nova obrada pjesme "Bella Ciao", čuvene himne otpora i borbe Foto: Foto: Twitter
Klix.baIzvor

Amerikanka je pjesmu predstavila neposredno uoči premijere posljednjih epizoda serije "La Casa de Papel" koja je kroz svoje epizode ponovo oživjela dobro poznati hit.

Poznata još i kao himna slobode, snage i pravde, "Bella Ciao" se u spomenutoj seriji savršeno uklopila u osnovni motiv glavnih junaka - otpor, a Becky je sa zadovoljstvom obukla u novo ruho.

"La Casa de Papel mi se dopala od prvog dana, a naročito njen način na koji se povezala sa milionima ljudi širom svijeta. Bila mi je čast raditi na ovom projektu", rekla je pjevačica i dodala kako je "Bella Ciao" obilježila mnoge ikonične momente u seriji.

U spotu, Becky koja po prvi put pjeva na italijanskom jeziku, poput originalne postave serije oblači prepoznatljivi crveni kombinezon i masku sa likom Salvadora Dalija, a pjesmu završava koreografijom na zlatnim polugama.

Da podsjetimo, preostalih pet epizoda posljednje sezone serije "La Casa de Papel" dostupne su na Netflixu od juče, a označiće završetak priče o legendarnoj pljački u jednoj od najuspješnijih serija današnjice.

 

Šta nas čeka u finalu: Posljednjih pet epizoda La Casa de Papel danas na Netflixu
0
Šta nas čeka u finalu: Posljednjih pet epizoda La Casa…
03.12.2021 08:45

 

Portal Analitika