TV / Film

"Bio sam osjetljiv jer nisam uspio da uradim nešto u šta sam uložio toliko truda"

Nolan odbija da pogleda Skorsezeov film: Evo i zašto

Kristofer Nolan je jedan od najtraženijih holivudskih režisera današnjice i teško je zamisliti da bi bilo koji studio mogao da ga odbije, ali prije 20 godina situacija je bila mnogo drugačija.

Nolan odbija da pogleda Skorsezeov film: Evo i zašto Foto: Foto:EPA-EFE/IAN LANGSDON
Portal AnalitikaIzvor

Kako piše Index.hr, prije nego što se proslavio blokbaster trilogijom Mračni vitez, režiser  je početkom 2000-ih radio na scenariju za biografski film o ekscentričnom milijarderu Hauardu Hjuzu, koji je ali je i Martin Skorseze je istovremeno radio na svom biografskom filmu o Hjuzu, pod nazivom Avijatičar, sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi

Pošto je Skorseze iza sebe imao niz uspješnih filmova, a Nolan je još uvek bio zvijezda u usponu, Warner Bros. je odlučio da odustane od Nolanovog projekta jer mu nisu bila potrebna dva Hjuzova filma.

Kako navodi IndieVire, slavni režiser je bio toliko pogođen ovim da je svom čestom saradniku Leonardu Dikapriju rekao da nema namjeru da gleda Avijatičara.

„Bio sam osjetljiv jer nisam uspio da uradim nešto u šta sam uložio toliko truda“, rekao je Nolan o svom neuspelom projektu.

Portal Analitika