Politika

Stav

No pasarán, Vučiću i Abazoviću!

Abazović neće ostati neupamćen. Pamtićemo ga po izdaji državnih interesa. Kao još jednu sliku u Krvavom albumu Karađorđevića. Odmah pored Sava Fatića ili Marka Dakovića. Među te sramne likove crnogorske istorije, koje će prezirati generacije koje dolaze. Tako i treba, jer za drugo nisu

No pasarán, Vučiću i Abazoviću! Foto: Stevo Vasiljević/Pobjeda
Alek Barović
Alek BarovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Prosto je zadivljujuće koliko je izdajnička skupina aktivirala cjelokupnu mašineriju straha proteklih dana. Samo je još bilo preostalo da popovi Crkve Srbije krenu po kućama da kunu i zakivaju Dukljane o Vezirov most. Nesrećom po sve njih, nit nas je strah progona, nit popova. Još manje kletvi i čekića. Sve se to više puta preživjelo, pa i opet bi.

Aktivirali su se da probaju da razbiju ''neposlušne'' crnogorske građane. One koji su se mobilisali da im konačno više stanu nogom za vrat. A bilo je i vrijeme građanskom otporu. No, ona stara crnogorska kaže ''čemu je vrijeme tome je i vakat''. Vakat je očigledno stigao. Zbog toga se i komešaju, prevrću, skiče i zapomažu.

Svakom smo zlu  naredni. Ovo je ni prvo ni potonje koje će o crnogorskim vrletima polomiti zube

Kako i neće. Glavni gubi rat koji je planirao da dobije za samo par dana, zapad čupa uši, Kosovo s pravom pokazuje zube i dokazuje da je država, a Crnogorci ne daju Crnu Goru. Očigledno je da su lokalni lizači Putinovih medvjeđih šapa ukapirali da barem nešto moraju pokušati da obave kako treba. Naravno, vazda je poželjno i popularno raspaliti po Crnoj Gori. Kako i ne bi kad je puna izvršitelja nakaradne ideologije vazda spremnih da je popljuju i ugrizu za dojku koja ih je podojila. 

I tako, prijete progonima, zatvorima, sankcijama... Vjerovatno i batinama i ubistvima, ali to ne smiju javno. To za njih obavljaju razni botovi i plaćenici, čisto da potencijalna žrtva zna da se misli i o tome. I da očekuje, ako ne primiri.

E, pa nećemo odustati. Niti se smirivati niti miriti sa rastakanjem države. Još jedna aneksija Crne Gore neće proći. Ja sam mislio da je Abazović naučio lekciju sa Belvedera. Očigledno da nije. Ne jer nije htio već jer jednostavno nema dovoljno kapaciteta da shvati poruku. Svakako, ni prvi ni posljednji političar kojeg će uništiti loša procjena. Na kraju krajeva, ne može svaka šuša biti veliki lider. Neki su osuđeni na to da u svemu budu mali i beznačajni, upamćeni po lošem, ili neupamćeni uopšte.

Ustajte crnogorski građani!

Abazović neće ostati neupamćen. Pamtićemo ga po izdaji državnih interesa. Kao još jednu sliku u Krvavom albumu Karađorđevića. Odmah pored Sava Fatića ili Marka Dakovića. Među te sramne likove crnogorske istorije, koje će prezirati generacije koje dolaze. Tako i treba, jer za drugo nisu.

Sa druge strane, smiješna je priča o zatvorima i pripremi ćelija. Jer, kad se bude sudilo mnogima za veleizdaju, a taj dan će osvanuti brzo, malo će nam biti tri Spuža i obnovljeni Grmožur. Naravno, ne možemo poslušnike koji za tuđi račun ruše Crnu Goru spriječiti da pokušavaju. Svako bira kojim će putem da ide, i oće li završiti u brlogu izdaje. To je pogrešno usmjerena slobodna volja koja razlikuje izdajnika od patriote i heroja. Ali, svakako možemo i hoćemo da im ne dozvolimo da u svom naumu uspiju.

I od toga ne smijemo odustati. Ma koliko velika bila opasnost kojoj smo izloženi. Moramo biti svjesni činjenice da naspram nas stoje osobe koje ne prezaju ni od najgorih scenarija i odluka samo da bi ostvarili svoje zamisli i u njihovim je rukama čitav sistem, i tužioci i policija. Da ih ne zanimaju upozorenja, kritike i opaske zapada prema kojem kao streme viđeli smo više puta. Normalno da ih ne zanimaju, jer im zapad nije cilj, već velikosrpska i velikoruska genocidna politika.

No, svakom smo zlu naredni. Ovo je ni prvo ni potonje koje će o crnogorskim vrletima polomiti zube. Za strah ne znamo, to je ono što nas razlikuje od prikrivenih i hakovanih botova, operisanih ''branitelja'' Kosova i jeftino plaćenih izdajnika. 

Zbog toga - ustaj crnogorski narode! Ustajte crnogorski građani! 

Neće proći! Ima nas!

Portal Analitika

Komentari (19)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s slobodarka_neregistrovani
13.12.2022. 14:35

Nema predaje ,ako svako dobronamjerno i bez racunice digne glas za postovanje Zakona ,Himne,Zastave ,pravo na svoje licno musljenje i stav ,ako bez racunice izadju na ulicu i i daju svoj doprinos Otporu bez razlike na nacionalnu i vjersku pripadnost !!!Ima nas i naskoji zivimo u ovoj libepoj zemlji a nismo domicil o stano nistvo,ima nas koji mislimo mozgom a ne djepom ,ima nas koji bezuslovno zelimo slobodu i postujemo svakog i sve manjine i vjere ,ima nas koji zelimo da nasa sjeca zive u Evropsku slobodnu multinacionalnu Crnu Goru!!! Tako je Aleku Barovicu" non paserant " IMA NAS 🇲🇪🇲🇪🇲🇪♥️

26
1
p po_djelima_ih_poznajemo_neregistrovani
13.12.2022. 14:12

Ovo je jako hrabra poruka u clanku g. A. Barovica i treba je pozdraviti i max. podrzati. Bravo g. Barovicu za vrlo jasnu i glasnu poruku Abazovicu i izdajnicima oko njega. A za Izdaju se odgovara prije ili kasnije. Cim prie, to bolje.

45
1
B Budo_neregistrovani
13.12.2022. 13:53

Sredili su nas Alek, no si mlad pa se kurazis. Smirili su narod platama i strahom, zivot ide dalje, novi dogadjaji na licnom i drustvenom planu, nece narod da se smrzava po ulicama...

11
35
S Slobodan_neregistrovani
13.12.2022. 15:31

@Budo_neregistrovani ako te strah,a ti sjedi doma,kuckaj poruke,gledaj kroz zavjesu...

37
1
c cg12__neregistrovani
13.12.2022. 18:49

@Slobodan_neregistrovani đe ti se đed smrzavao da ti danas kuckaš poruke kukavice,zaviri malo ko ti je sve mučen i stradao od ovakvih. Bar ćuti

21
0
K Kortomalteze_neregistrovani
13.12.2022. 12:20

Ovo je borba za slobodu,ko misli da ce je odbraniti pisuci poruke,ispijajuci dojc grdno se vara,svi u stroj sobode,pod svoju zastavu...

41
1
M Milijana_neregistrovani
13.12.2022. 11:38

U ovome je sve rečeno - Za strah ne znamo, to je ono što nas razlikuje od prikrivenih i hakovanih botova, operisanih ''branitelja'' Kosova i jeftino plaćenih izdajnika. Ovo zlo nije ni prvo ni potonje koje će o crnogorskim vrletima polomiti zube. Bravo Alek

46
1
Ovaj komentar je označen kao neprimjeren u skladu sa pravilima komentarisanja na Portalu Analitika i Google politikom o privatnosti i uslovima korišćenja .
M Minja_neregistrovani
13.12.2022. 09:45

Lijepo zboris Barovicu no nas je na skup sve manje. Moramo nesto cinjet da to omasovimo

49
8
s sičija_neregistrovani
16.12.2022. 05:17

@Minja_neregistrovani, ima nas, Minja, budi siguran/na da nas ima ali FALI DOBRA STRATEGIJA!!! Fali organizovanost, rad! Zato treba odrediti lidere otpora, to još nije urađeno, a mora se uraditi, moramo se pokrenuti! Znam lično veliki broj ljudi koji su razočarani u ovu novu vlast a sjede kući ili ćute da kako tako sačuvaju koru hljeba, danas neophodnu, pa ne bi da to dovedu u pitanje. Mora im se garantovati zaštita od gubitka posla, kao i svima koji su zaposleni a ne rade protiv države! Stoga treba formirati neki odbor sastavljen od pravnika koji će štititi ljude odane domovini od gubitka posla i represije Dritanove "armade" i "poslenika" i svih anticrnogorskih partija... Strategija nam fali, strategija za valjan otpor...

2
1
d dragan_neregistrovani
19.12.2022. 22:30

@sičija_neregistrovani _Potpisujem sve od rijeci do rijeci. Moramo naci nacin da se komunicira sa organizatorima i unaprijedi organizovanje.

0
1
M Miro_neregistrovani
13.12.2022. 09:37

Poštovanje g. Baroviću.

51
4
M MONTENEGRO_neregistrovani
13.12.2022. 09:08

SVE TI CETALO !

57
4
I Istina_neregistrovani
13.12.2022. 09:02

Zaboravio si da dodaš i glavnog izdajnika Filipa Adžića !!

61
3
d da_se_ubilježi_neregistrovani
16.12.2022. 05:04

@Istina_neregistrovani, glavni izdajnici su Mandić, Pipun, Joković, Abazović, Bečić i boranija oko njih, u koju spada i Adžić, pa redom, zajedno sa garniturom Zdravka Krivokapića. O prećetačima ćemo naknadno.

1
1
M MitarCG_neregistrovani
13.12.2022. 08:33

Kad ste vi uvatili da nas vodite ovo je moralo ispast ovako kako je ispalo . Mozemo da se lazemo do iznemoglosti ali BS i albanci su pokazali svoje lice u skupstinu i u vladu . Nije ni HGI izaso iz vlade kad je TU izglasan to im je bilo sve kako treba , a evo nema Adrijana Vuksanovica na proteste jer se njega ne tice to sto Crna Gora nestaje . U pamet se dajmo i razmislimo ko je na koju stranu , nece nas niko odbranit bez mi sami!

52
7
Z Zagor_neregistrovani
13.12.2022. 15:33

@MitarCG_neregistrovani ovu ce zemlju odbraniti potomci onih koji su je i stvorili..

37
0
J Jabučilo_neregistrovani
13.12.2022. 08:12

Abazovic je kazna koja nas je morala stići. On nije sudbina on je zasluga. Kako da vodi državu neko ko je mrzi iz dna duše koju nema.

75
1
I Istina_neregistrovani
13.12.2022. 05:58

Ima li vas građaneri, ooooo građaneri i nvo aktivisti !

71
11