Zanimljivosti

Njemci proglasili Opel Astru za kompaktni automobil godine

Nova Opel Astra proglašena je "Njemačkim kompaktnim automobilom za 2023. godinu".

Njemci proglasili Opel Astru za kompaktni automobil godine Foto: Opel promo
B92Izvor

Nezavisni stručni žiri German Car Awards odabrao je novu generaciju Astre i Astre Sports Tourer za najbolji automobil kompaktne klase u Njemačkoj, značajno bolji od konkurencije u tom segmentu.

Žiri koji se sastoji od 27 automobilskih stručnjaka i novinara pohvalio je "inovativne bezbjednosne tehnologije, koje je Opel novom Astrom učinio cjenovno prihvatljivima širokom rasponu kupaca u kompaktnoj klasi, kao i veliku ponudu pogonskih sklopova, uključujući plug-in hibrid koji omogućava da vozači Astre mogu po prvi put putovati lokalno bez emisija izduvnih gasova".

Osim toga, žiri je istakao i "progresivan dizajn koji mami poglede".

Prestižna nagrada dodijeljena je brendu Opel na ceremoniji u Bad Dirkhejmu u Njemačkoj.

Nova generacija Opel Astre predstavljena je sredinom prošle godine, a nekoliko mjeseci kasnije stigla je i karavan verzija.

Iako se očekivalo da - nakon kupovine njemačkog brenda od strane kompanije Peugeot - Astra bude znatno drugačija od prethodne, čini se da je vizuelna transformacija ovog automobila iznenadila mnoge.

Promjene nisu bile dramatične samo spolja, već i u putničkoj kabini, ali i u mehanici s obzirom da nova Astra sada koristi EMP2 platformu PSA grupe.

Portal Analitika