Politika

Ništa od formiranja novih skupštinskih odbora

Izvor

Predsjednik sadašnjeg odbora za međunarodne odnose i evropske intregacije Miodrag Vuković smatra da je dobro što nova dva odbora nijesu formirana, jer bi kako kaže to bilo potpuno besmisleno.

"To je više stavljeno 31. jula eto da se kaže da i mi pratimo u korak brzinu tih reformi. Tvrdio sam da je besmisleno mjesec dva pred istekom mandata mijenjati unutrašnju strukturu kada ćemo je inače mijenjati kada se formira novi Parlament. Ako mijenjate sad, dijelite odbore, opterećujete poslanike. Kada se biraju članovi obora tu ima nervoze – ko će gdje i tako dalje. Za dva mjeseca, mnogi koji su sada u odborima možda neće ni biti poslanici" rekao je Vuković.

Odborom za evropske integracije trebalo bi da predsjedava opozicija, a Goran Danilović iz Nove kaže da je dobro što odbori nijesu formirani. Uvjeren je da će sada vlast, a uskoro kako kaže - opozicija biti na čelu dva odbora.

"Kada je već tako, kada je raspušten Parlament, bolje je što to nijesmo uradili, jer bi to zaista bilo proforme. Dobro je što smo to ostavili da se dogodi nakon 14. oktobra. Nadam se da će se stvari promijeniti te kada govorimo o opoziciji ne govorimo o sadašnjoj nego o ljudima koji su do sada bili na vlasti i to im može biti lijepa garancija da neće baš ostati bez svega nego ih čeka i poneko mjesto predsjednika radnih tijela koji po pravilu i političkom dogovoru pripadaju opozicionarima", rekao je Danilović.

Miodrag Vuković takođe smatra da Skupština nije napravila grešku i nije usporila evropske intregracije. Pošto integracije ne trpe izborni proces, ne isključuje ni mogućnost da se odbori formiraju već početkom septembra.

"Vjerujem da se možda neće čekati novi saziv Parlamenta, možda tu odluku donesemo na nekoj septembarskoj sjednici ako bude održana. Mada, ipak je najrealnije očekivati da će to biti donešeno na prvoj sjednici novog saziva Parlamenta" smatra Vuković.

Portal Analitika