Politika

Nišić-Jukić: Jačanje regionalne saradnje jedan od ciljeva na putu ka EU

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sastala se danas sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Branimirom Jukićem, sa kojim je razgovarala o preduzetim aktivnostima i planovima Ministarstva za predstojeći period, saopšteno je iz ovog resora. 

Nišić-Jukić: Jačanje regionalne saradnje jedan od ciljeva na putu ka EU Foto: MRSS
Portal AnalitikaIzvor

Ministarka je, kako navode, na sastanku izrazila zadovoljstvo saradnjom Crne Gore i BiH u brojnim oblastima, koja se temelji na dobrosusjedskim i prijateljskim odnosima dvije države i istakla da je evropski put Crne Gore apsolutni prioritet. 

„U tom kontekstu, sprovodimo nekoliko važnih reformi čiji je krajnji cilj ubrzavanje procesa učlanjenja naše države u EU. Vaša nesebična podrška nam je od velikog značaja, imajući u vidu da dijelimo zajedničke vrijednosti i stremljenje ka društvu evropskih naroda, gdje nedvosmisleno pripadamo“, navodi se u saopštenju. 

Ambasador Jukić je ponovio da će BiH nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka EU, te da od reformi koje Crne Gora sprovodi koristi mogu imati i države regiona.

„Ulazak Crne Gore u EU je koristan i za samu Evropsku uniju. Naše dvije džave razmjenjuju dobre prakse i tako sarađujemo u brojnim oblastima, a određeni izazovi ostaju zajednički za obje države. Želim vam puno uspjeha u sprovođenju reformi na putu ka EU“, dodao je Jukić.

Sagovornici su se saglasili da dvije države, Crna Gora i Bosna i Hercegovinaostaju posvećene bilateralnoj saradnji, te da je jačanje regionalne saradnje jedan od ciljeva na putu ka integraciji u evropsku kuću naroda.

Portal Analitika