Podgorica

Nišavić: Građani duguju više od tri miliona eura za vodu

Voda u Podgorici od 1. januara obračunava se po novom cjenovniku zbog čega građani plaćaju više, a pravna lica manje, poručio je direktor Vodovoda i kanalizacije, Aleksandar Nišavić.

Nišavić: Građani duguju više od tri miliona eura za vodu Foto: Printscreen
Gradski portalIzvor

Dok neke građane zabrinjava poskupljenje vode, drugi ga ni ne primjećuju. Januarski račun za vodu građanima je veći za oko 5 odsto, tj. 40 centi u odnosu na prethodnu godinu. Istovremeno, za pravna lica umanjen je za oko 23 odsto, odnosno devet eura, poručuju iz Vodovoda.

“Razlog tome jeste metodologija i zakon koji navodi usklađivanje cijena za fizička i pravna lica za naredne tri godine. Iz tog razloga dolazi do smanjenja cijena za pravna lica, odnosno povećanja za fizička. To će uticati na bilanse tako što donijeti oko 700.000 eura ako potrošnja bude na niovu prethodne godine”, kazao je Aleksandar Nišavić, direktor preduzeća Vodovod i kanalizacije doo.

U anketi za našu televiziju neki građani kažu da ih zabrinjava poskupljenje vode, drugi ga ni ne primjećuju.

Iako većina redovno plaća račune, građani duguju više od 3 miliona eura, poručuje Nišavić.

“Imamo naplatu redovnih i zaostalih faktura, na nivou 94 odsto tako da možemo reći da je naplata na zadovoljavajućem nivou, ali moramo svakako raditi na tome jer od ovog procenta 60 odsto se odnosi na redovnu fakturu, a ostalo na zaostali dug”, kaže Nišavić.

Nišavić poručuje građanima da dug mogu da plate i u 24 rate, odnosno potpišu ugovor i izbjegnu dodatne troškove prinude naplate.

Portal Analitika