Društvo

"Nastavak pritisaka i napada na slobodoumne i misleće ljude"

Nikšićka URA: Institucije da zaštite Pavićevića i najoštrije kazne napadače

Najoštrije osuđujemo nastavak pritisaka na građane koji javno kritički deluju i ukazuju na štetna postupanja, i zahtijeva od vladajućih struktura da odmah reaguju i najoštrije kazne počinioce, saopštili su danas iz nikšićkog odbora GP URA.

Nikšićka URA: Institucije da zaštite Pavićevića i najoštrije kazne napadače Foto: GP URA
Portal AnalitikaIzvor

"Ovog puta na udaru nasilnika našao se građanski aktivista Boško Pavićević koji je, nakon prebijanja zbog toga što je pokušao da fotografiše nepropisno parkiranje i mučenje životinja, trenutno na KBC-u i čeka operaciju vilice, a klinički nalaz uključuje i brojne podlive, iščašeno rame, potres mozga i polomljene zube", saopštili su oni.

Nikšićanina pretukli jer je pokušao da fotografiše mučenje životinja: Transportovan u KCCG, čeka hitnu operaciju
8
Nikšićanina pretukli jer je pokušao da fotografiše mučenje…
03.12.2023 19:39
Kako su kazali, namjera batinaša je očigledna.

,,Radi se o upozorenju i zastrašivanju građanskih aktivista zbog sve veće podrške koju imaju u razotkrivanju štetnih postupanja. Ovo je samo nastavak pritisaka i napada na slobodoumne i misleće ljude koji se ne mire sa devastiranjem naših gradova, privatizacijom institucija i 'disciplinovanjem' svih koji se usprotive. Aktivisti su konstantno izloženi medijskom linču, koji rezultira fizičkim nasiljem kakvom smo na žalost i ovog puta svjedoci. Atmosfera linča ima za cilj da se ovakvi i gori napadi opravdaju. Prebijanje građanskih aktivista sumorna je i neprihvatljiva slike protiv koje moraju ustati sve građanke i građani Nikšića".

Iskazujući punu podršku svim društvenim aktivistima čije je djelovanje upućeno na mijenjanje nivoa svijesti naših građana u vezi sa kulturom življenja i tolerancijom uopšte, nikšićki odbor URE još jednom apeluje na nadležne zahtijevajući hitnu reakciju u cilju otkrivanja i procesuiranja odgovornih za ovaj nasilnički čin.


Portal Analitika