Muzika

Osamnaesto izdanje okupiće klasične gitariste iz Hrvatske, Rusije i Njemačke

Nikšić Guitar festival od 5. do 8. oktobra: Od ove godine i muzički spektakl Balkan Soul Festival

Novi segment okupiće specijalne goste sa domaće i regionalne umjetničke scene, dugogodišnje prijatelje festivala, među kojima su Vlatko Stefanovski, Damir Imamović, Al Dino, glumac Andrija Milošević i drugi

Nikšić Guitar festival od 5. do 8. oktobra: Od ove godine i muzički spektakl Balkan Soul Festival Foto: Niksic guitar fest
Portal AnalitikaIzvor

Nikšić Guitar festival (NGF) biće održan od 5. do 8. oktobra, a 18. izdanje okupiće klasične gitariste iz Hrvatske, Rusije i Njemačke.

Najveći novitet, kako su saopštili organizatori, biće pokretanje novog programskog segmenta Balkan Soul Festivala, koji će okupiti specijalne goste sa domaće i regionalne umjetničke scene, dugogodišnje prijatelje festivala, među kojima su Vlatko Stefanovski, Damir Imamović, Al Dino, glumac Andrija Milošević i drugi.

BSF

“Oni će nastupima 6. oktobra najaviti novi festival, koji će u narednim godinama okupljati širu publiku koja je prethodnih 18 godina rasla zajedno sa Nikšić Guitar Festivalom. Na taj način grad pod Trebjesom afirmisaće gitaru kao instrument u još širem kontekstu”, kazali su iz direkcije festivala.

U sklopu tradicionalnog Nikšić Guitar festivala, na sceni „Zahumlje“ besplatno za sve posjetioce nastupiće uspješni gitaristi: Neno Munitić iz Hrvatske (5. oktobar u 19h), Anton Baranov iz Rusije (7. oktobar u 20h) i Gerhard Rajhenbah iz Njemačke (8. oktobar u 20h), dok će 6. oktobra biti priređen pravi muzički spektakl.

Pedagoški segment festivala, uključujući masterklasove, seminare i radionice, održaće se 7. i 8. oktobra.

NGF

Ovo je prilika za mlade gitariste da unaprijede muzičke vještine i steknu vrijedna znanja radeći sa iskusnim mentorima. Takođe, 8. oktobra biće organizovana prezentacija gitara Sergeja Rusakova.

Festivale organizuje NVO „Anagastum Guitar Society“ pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić, i Ministarstva kulture i medija Crne Gore, uz podršku Nikšićkog pozorišta, JU „Zahumlje“. i Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.