Literatura

Promocija knjige 2. septembra u Galeriji “Risto Stijović”

"Niko nije zaboravljen i ničega se ne sjećamo": Roman Mirjane Drljević pred podgoričkom publikom

Književno veče je dio programa Podgoričkog kulturnog ljeta

"Niko nije zaboravljen i ničega se ne sjećamo": Roman Mirjane Drljević pred podgoričkom publikom Foto: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada
Portal AnalitikaIzvor

Roman Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo“ autorke Mirjane Drljević biće predstavljen u subotu, 2. septembra, u Galeriji “Risto Stijović” sa početkom u 20 sati 

Razgovor će moderirati teoretičarka književnosti Jelena Knežević.

Promociju koja je dio programa manifestacije Podgoričko kulturno ljeto organizuju KIC “Budo Tomović” i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Mirjana Drljević, rođena 1971. u Beogradu autorka je drame “San o Svetom Petru Cetinjskom” igrane u Crnogorskom narodnom pozorištu i javno čitane u Narodnom pozorištu u Beogradu, kao i drame “Suncokreti” izvođene u Narodnom pozorištu “Sterija” u Vršcu. Njen debitantski roman pobijedio je na prvom konkursu za neobjavljeni roman izdavačke kuće Booka i ušao u najuži izbor za NINovu nagradu za 2022. godinu, a nominovan je i za regionalnu nagradu Meša Selimović. Pripovijetkom “Moj otac” osvojila je prvu nagradu za prozu na regionalnom konkursu časopisa Ulaznica za 2022. godinu. Čita, piše, živi i radi u Beogradu.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.