Crna hronika

Osumnjičen za napad na bivšeg direktora Policijske akademije

Nikitoviću pritvor do 30 dana zbog napada na Šaranovića

Osumnjičenom za napad na bivšeg direktora Policijske akademije Bobana Šaranovića, Savi Nikitoviću određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici. 

Ilustracija Foto: UGC
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Određen je pritvor osumnjičenom S. N. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu B.Š. Pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na NN saučesnika", navode iz osnovnog suda. 

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenom S.N. koji se tereti da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu B.Š.

"Pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na saučesnika, budući da je osnovano sumnjiv da je predmetna krivična djela izvršio u saizvršilaštvu sa za sada nepoznatim licem, koje je po njegovom sopstvenom kazivanju, njegov drug, a za kojeg osumnjičeni implicira da nije preduzeo nikakve radnje koje bi predstavljale elemente bića krivičnih djela koje se osumnjičenom stavljaju na teret, što je u suprotnosti sa do sada prikupljenim dokazima u spisima predmeta. Stoga, sud nalazi da je pritvor neophodan radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka, te da se ista svrha ne može postići bilo kojom drugom mjerom, budući da je evidentna opasnost da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao da ometa krivični postupak uticanjem na lice sa kojim je, kako se osnovano sumnja, predmetna krivična djela izvršio u saizvršilaštvu", navode iz Osnovnog suda. 

U odnosu na pritvorski osnov opasnost od ponavljanja djela, sud nalazi da isti ne stoji, pa je u tom dijelu sud odbio predlog Osnovnog državnog tužilaštva, kao neosnovan.

"Pritvor po ovom rješenju osumnjičenom može trajati najduže trideset dana", navode iz Osnovnog suda. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.