Zabava

Ohrabruje ljude da prihvate svoj stvarni izgled

Nije sve kao na Instagramu: Influenserka pokazuje kako ljudsko tijelo zapravo izgleda

Influenserka Bree Lenehan objavom uporednih fotografija svog tijela razbija ideal savršenih Instagram fotografija pokazujući kako ljudsko tijelo izgleda i mimo savršenih poza te ohrabruje druge da prihvate svoj stvarni izgled.

Nije sve kao na Instagramu: Influenserka pokazuje kako ljudsko tijelo zapravo izgleda Foto: Instragram
Portal AnalitikaIzvor

Lenehan je pokrenula izazov "Real Me Monday" gdje pokazuje kako njeno tijelo zapravo izgleda, te svakog ponedjeljka na svom Instagram profilu objavljuje svoje fotografije - jednu na kojoj pozira, i drugu koja prikazuje kako njeno tijelo u običajenom položaju, piše Klix.ba.

"Cijeli život bila sam uvjerena da je 'loše' imati masnoću na tijelu... Ono što mi nije rečeno je da je masnoća vitalna za moje zdravlje, hormone, održavanje vitalnih organa i toplinu tijela. Čitala sam o tome koje su poznate ličnosti izgubile 10 kg u sedam dana, ali nikada o tome koliko je njihov pristup mršavljenju bio nezdrav ili o tome kako su ih ubrzo nakon toga vratili jer je dijeta bila previše restriktivna za održavanje", napisala je u opisu jedne od fotografija u sklopu "Real Me Monday" izazova.

Portal Analitika