Politika

Nije podržana inicijativa PZP-a za saslušanje Duška Markovića oko "Mis Pet"

Izvor

Tu inicijativu je podnio poslanik Koča Pavlović.

U inicijativi se navodi da se prošle godine navršilo 12 godina od kako se, prilikom potapanja broda Mis Pet, ispred crnogorske obale, utopio neidentifikovani broj pripadnika romske nacionalnosti.

- Prema svjedočenju aktera tog zločina, navjerovatnije se radi o preko 100 osoba, muškaraca, žena i djece, koje su pripadnici crnogorske i kosovske mafije svjesno poslali u smrt nakon što su od njih prethodno naplatili između 170 i 200 hiljada (tadašnjih) DM, kako bi ih ilegalno prebacili u Italiju, kaže se u obrazloženju.

Ocjenjuje se da do sada u ovom slučaju, iako je prošlo 12 godina od kako je započela istraga i osam od kako je počeo sudski postupak, nije bilo nikakvih rezultata.

Odbor, većinom glasova, nije podržao predložene zakone PZP-a o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, državnim službenicima i namještenicima, sprječavanju sukoba interesa i o crnogorskom državljanstvu.

Dnevni red je dopunjen inoviranim Izvještajem o implementaciji Rezolucije o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Izjašnajvanje je, zbog nedostatka kvoruma, odloženo za narednu sjednicu.

Portal Analitika