Abiznis

Nišićki Boksiti: Neuspjeli pregovori u Ministarstvu rada

Izvor

Kako javlja Radio Antena M, radnici su tu ponudu odbili i insistiraju na ispunjenju svih zahtjeva da bi napustili upravnu zgradu koju su juče zauzeli, a u njoj i oko 300 radnika provelo proteklu noć.

Na presu, nakon što je kolege koje štrajkuju obavijestio o ishodu pregovora u Podgorici, a oni ponudu odbili, vd predsjednik Sindikata Boksita Borisav Bojanović je održao pres, na kojem je prenio stav radnika.

 Oni su ostali pri zahtjevu da se pokrene proizvodnja u kompaniji, uposle svi radnici, isplate 3 zarade, da dio menadžerskog tima podnese ostavku, kao i da se uplate dva miliona eura za stambeni fond i ostala dugovanja.

Bojanović je demantovao  izjavu šefa obezbjeđenja Boksita da su mnogi radnici u upravi boksita u alkoholisanom stanju, kao i da u upravnoj zgradi, pored radnika, ima i nepoznatih osoba.

U Ministarstvu rada sindikalisti su danas dobili potvrdu da je u Boksitima formiran i drugi sindikat, na čelu sa nekadašnjim predsjednikom Ratkom Radulovićem.

Ministar ekonomije Branko Vujović je danas Radiju Slobodna Evropa ponašanje radnika nazvao „apsolutno neprihvatljivim“, ali je dodao i da menadžment ima svoj dio odgovornosti za eskalaciju nezadovoljstva i radikalne poteze, baš kao i tokom nedavnih štrajkova u KAP-u.

Portal Analitika