Svijet

Odluka će važiti od naredne sedmice

Nevakcinisani stranci mogu u SAD

Sjedinjene Američke Države (SAD) zvanično su potvrdile, da će sljedeće sedmice biti ukinuta obaveza vakcinacije protiv koronavirusa za međunarodne putnike koji putuju avionom.

Nevakcinisani stranci mogu u SAD Foto: Pixabay
AgencijeIzvor

U zvaničnom saopštenju iz Bijele kuće je navedeno, da se odluka o obavezi vakcinisanja zbog pandemije kovid-19, koja je donijeta još 2021. godine, stavlja van snage 11. maja.

Odluka važi za savezne službenike i međunarodne putnike koji putuju avio prevoznicima. Takođe, ističe se da su Ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite i Ministarstvo državne bezvjednosti započeli i proces ukidanja obaveze vakcinisanja u školama, zdravstvenim ustanovama i za neameričke građane koji dolaze preko kopnenih granica, a detaljne informacije će biti objavljene u narednim danima.

Predsjednik Džo Bajden prethodno je potpisao Zakon o ukidanju "Deklaracije o vanrednom stanju" 11. aprila, ali je Vrhovni sud SAD-a odlučio da okonča taj proces 11. maja.

Očekuje se da se u narednim mjesecima zvanično objavi i završetak globalne kovid-19 pandemije.

Zahvaljujući ovoj odluci, veliki broj slavnih ličnosti moći će da uđe u Ameriku - a prvi teniser svijeta Novak Đoković, koji već godinama odbija da se vakciniše, moći će krajem ljeta da učestvuje na velikom turniru US open.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.