TV / Film

Netfliks ukinuo pet serija

Iako je štrajk scenarista došao kraju, neke posljedice već isplivavaju na površinu, pa je Netfliks tako odlučio da ukine pet serija, među njima i jednu vrlo popularnu. 

Netfliks ukinuo pet serija Foto: Screenshot: Youtube/Netflix
Portal AnalitikaIzvor

Među serijama koje neće dobiti nove sezone su igrane “Shadow and Bone” i “Glamorous”, kao i animirane “Agent Elvis”, “Farzar” i “Captain Fall”, prenosi Index.hr. 

Iako su neki striming servisi počeli da ukidaju serije još za vrijeme štrajka, Netfliks je odlučio da pričeka oko šest mjeseci prije donošenja konačnih odluka, piše Deadline.

Faktori koji su uticali na ova ukidanja su raznoliki. Za serije “Shadow and Bone”, “Glamorous”, “Agent Elvis”, “Farzar” i “Captain Fall” ključni su bili gledanost i troškovi produkcije.

Osim toga, štrajk glumaca i scenarista doveo je do problema s rasporedom, što je rezultovalo odlaganjima premijera nekih serija, koje će se prikazivati tek u 2024. i 2025. godini.

Obustava produkcije takođe je rezultirala značajnim razmacima između sezona, zbog čega novije serije imaju problema s održavanjem zainteresovanosti publike, ako nisu bile veliki hitovi poput ovogodišnjeg “Noćnog agenta”.

Deadline predviđa da su ovo samo prva u nizu ukidanja koja možemo očekivati u narednih nekoliko nedjelja.

Mnoge fanove je pogodilo ukidanje fantastične serije “Shadow and Bone”, koja se dugo nalazila na listi najgledanijih Netfliksovih hitova.

“Shadow and Bone” je adaptacija popularnog serijala “Grishaverse”, koji je napisala Li Bardugo.

„Ne mogu da vjerujem, uživao sam u seriji “Shadow and Bone”, „Shadow and Bone je bila dobra serija i trebalo je da bude još bolja. Ovo je iznenađujuće“, „Od svih serija oni su ukinuli “Shadow and Bone”. Odlična gluma, odlična produkcija. Ovo je samo dodatan razlog zašto prekidam pretplatu“, pisali su gledaoci na društvenim mrežama.

Ipak, dio fanova je predosjećao da će Netfliks ukinuti seriju jer se druga sezona nije mogla mjeriti s uspjehom prve sezone i zato što Netfliks želi da se fokusira na druge visokobudžetne serije.

„Shadow and Bone definitivno je ukinut jer Netfliks želi da uloži više novca u “One Piece” i “Avatar„ 

„Druga sezona nije imala dovoljnu gledanost, uopšte je nisu reklamirali“, „Uživala sam u prvoj sezoni serije “Shadow and Bone”, ali druga je bila stvarno loša. Jasno mi je zašto je pala gledanost“, pisali su obožavatelji.

Portal Analitika