Region

VIDEO: Neredi u Makedoniji nakon petostrukog ubistva

Izvor

Policija je potrvrdila da su ubijena četiri mladića stara od 18 do 20 godina iz skopskog naselja Radišani i jedan 45-godišnjak iz obližnjeg sela Creševo, ali nije objavljeno više detalja.

Pojedini mediji su prenijeli tvrdnje stanovništva da je motiv etničke prirode, nakon čega je policija apelovala da se ne podižu tenzije. Meštani od jutros blokiraju puteve, a došlo je i do incidenata.

Mještani makedonskih sela Smiljkovci i Creševo blokirali su još jutros auto-put kod Skoplja protestujući zbog ubistava. Od jutros je i put ka naselju Radišani odakle su četiri mladića blokiralo lokalno stanovništvo, koje traži da policija što prije pronađe ubicu. Policija ne propušta vozila i novinarske ekipe, a stanovnici prijete novinarima da će im polomiti kamere ako uđu u selo. Mještani sela iz kog su ubijeni kamenovali kuće Albanaca.

aprilmakedonskapolicijaokKako saznaje B92, mještani naselja Radišani pale i kamenuju kuće Albanaca, zapaljen je jedan autobus, a napadnut je i kamerman televizije "24".

Tijela makedonskih mladića i jednog meštanina kasno sinoć pronašli su pecaroši kod veštačkog jezera Železničko blizu skopske obilaznice. Veruje se da su ubijeni najvjerovatnije bili na pecanju juče u toku popodneva.

Prema nezvaničnim informacijama iz policijskih izvora, prvo su ubijena četvorica mladića, a zatim i čovjek za koga se procjenjuje da ima oko 45 godina koji se slučajno našao na tom mjestu. Pojedini makedonski mediji prenose izjave da su mladići bili "postrojeni prije nego što je pucano na njih", kao i da se četiri od pet tijela nalaze jedno pored drugog.

Portal Analitika