Protokol

Nenezić: Graditi Bar po ugledu na evropske najrazvijenije gradove

Velika mi je čast i zadovoljstvo da uputim čestitke svim građankama i građanima Bara povodom Dana Opštine Bar 24. novembra, poručio je predsjednik Skupštine opštine Bar, Branislav Nenezić. 

Nenezić: Graditi Bar po ugledu na evropske najrazvijenije gradove Foto: SO Bar
Portal AnalitikaIzvor

"Uvjeren sam da smo i danas jako ponosni na činjenicu da je upravo iz Bara, među prvima u porobljenoj Evropi, otpočela beskompromisna borba za slobodu i vrijednosti koje danas čuva građanski i evropski Bar. Upravo su te vrijednosti, za koje su naši rodoljubi ginuli, doprinijele da postanemo ravnopravan dio evroatlanske porodice naroda i da mi u Baru damo najbolji primjer u usvajanju evropskih vrijednosti i standarda, na dobrobit crnogorskih građana", kaže Nenezić. 

Kako dodaje, viševjekovna tradicija suživota, mira, razumijevanja i tolerancije su dio bića Bara i ujedno njihovo očuvanje i unapređivanje najveća obaveza. 

"Posebno jer se nalazimo u periodu niza izazova s kojim se danas suočava i Bar i cijela Crna Gora. Ubijeđeni smo da ćemo uspjeti da gradimo naš Bar kao grad po ugledu na evropske najrazvijenijie gradove i to mora biti apsolutni imperativ za svaku lokalnu upravu jer naš jedini, pravi put, jeste bolja i sigurna budućnost nadolazećih generacija", naveo je Nenezić. 

Portal Analitika