Abiznis

Nema prijavljenih za kupovinu HTP "Onogošt"

Izvor

Tender se završava danas, a na prodaju su bili ponuđeni hoteli Onogošt u Nikšiću, Teuta u Risnu i Nikšić u Sutomoru, za ukupno 37 miliona eura.

Stečajni upravnik Onogošta, Dragan Smolović kazao je agenciji Mina biznis da će novi tender biti raspisan već krajem naredne sedmice.

„I u novoj ponudi cijena će, vjerovatno, ostati nepromijenjena ili neznatno umanjena, jer još nijesmo odlučili“, rekao je Smolović.

Prema njegovim riječima, ponuđena cijena od 37 miliona eura bila je realna procijenjenoj cijeni objekata, koju su utvrdili vještaci.

Smolović je podsjetio da je bilo interesovanja i domaćih i stranih firmi, ali samo da se detaljnije saznaju uslovi, stanje hotela i kapaciteti.

Kako je naveo Smolović, kapaciteti Onogoštovih hotela na primorju popunjeni su 90 odsto, uglavnom gostima iz Poljske, Češke i Slovenije, a odlična posjeta očekuje se i do kraja sezone, posebno u Teuti.

U HTP-u Onogošt klasični stečaj uveden je 23. marta. U kompaniji radi 135 radnika, od kojih je 94 stalno zaposlenih dobilo privremena rješenja o angažovanju.

Dug Onogošta iznosi 2,5 miliona, ne računajući pozajmicu Vlade od milion eura.

Portal Analitika