Abiznis

Nema nestašica, teškoće u snabdijevanju sjevernih opština

Izvor


Iz Volija su agenciji Mina-business kazali da su uspjeli da obezbijede kontinuitet nabavke i da nestašice nema.

„Kada su u pitanju naši objekti na sjeveru Crne Gore, prvenstveno u Kolašinu i Bijelom Polju, isporuku smo obavljali malim transportnim automobilima, imajući u vidu ograničenja koja se odnose na veća transportna vozila“, rekli su iz Volija.

Iz kompanije su naveli da eventalni problemi mogu da nastanu jedino kada su u pitanju namirnice kratkog roka, koje zahtjevaju učestalu narudžbu i isporuku.

„Za sve ostalo su obezbijeđene zalihe u adekvatnim količinama“, precizirali su iz Volija.

Marketi Volija na sjeveru Crne Gore imaju drugačiji ritam funkcionisanja u smislu frekvencije potrošača koji će vjerovatno da racionalizuju dolaske i da trguju veće količine potrebnih artikala.

„U ostalim marketima se očekuje uobičajeni ritam trgovine. Kompanija će obezbijediti kontinuitet nabavke i funkcionisaće u skladu sa standardnom praksom“, rekli su iz Volija.

Iz Merkatora Crna Gora kazali su da ta kompanija nema većih problema u snabdijevanju maloprodajne mreže i zalihama proizvoda.

“Svi maloprodajni objekti imaju sve vrste robe u količinama koje omogućavaju nesmetan rad, tako da u posljednjih par dana nije došlo do nestašica određenih proizvoda“, rekli su iz kompanije.

Objekti na primorju i u centralnoj regiji nesmetano rade i nabavljaju robu, dok određeni problemi jedino postoje na sjeveru zbog loše situacije sa vremenom i stanja na putevima.

“Maloprodajni objekti na sjeveru Crne Gore su dobro opremljeni, ali postoje manji problemi sa internim prevozom i dopremom robe”, rekli su iz Merkatora.

Oni su dodali da zaliha robe ima dovoljno u svim objektima.

Iz Albone su agenciji Mina-business kazali da postoji otežano snabdijevanje robom posebno marketa na sjeveru Crne Gore, na potezu prema Pljevljima, Beranama, Rožajama i Plužinama, kao i sa robom koja se uvozi iz Srbije.

»Ni distributeri ove robe nijesu u mogućnosti da nam je dopreme, zbog otežanog prispjeća iste u njihove magacine. Međutim, mi smo u četvrtak organizovali distribuciju svih nedostajućih količina proizvoda ka našim marketima u pomenutim područjima zemlje«, rekli su iz Albone.

Oni su kazali da su proizvodi koji se teže nabavljaju oni koji imaju brzu izlaznost, a čiji rok trajanja je vrlo kratak.

”Mislimo prije svega na svježe meso, voće i povrće”, dodali su iz Albone.

Iz Albone su naveli da se prilagođavaju novonastaloj situaciji i da su čak sproveli i sopstvene mjere restrikcije u potrošnji električne energije, gdje god je to moguće zbog niskih temperatura.

“Nezavisno od spoljne temperature, gasimo svijetleće reklame u večernjim i noćnim satima, kao i rashladne uređaje naših dobavljača bezalkoholnih pića i piva. Smatramo da je odgovornost na svima nama da razumijemo postojeću situaciju”, zaključili su iz Albone.

Portal Analitika