Ostalo

Nekadašnji vlasnik Formule 1 negirao optužbe za finansijsku prevaru

Bivši vlasnik Formule 1 Berni Eklston rekao je danas da nije kriv po optužbi za prevaru, nakon što nije prijavio britanskoj vladi milione dolara koje je držao u fondu u Singapuru.

Nekadašnji vlasnik Formule 1 negirao optužbe za finansijsku prevaru Foto: Guliver
BetaIzvor

Eklston, 92-godišnji milijarder, pojavio se pred sudom u Londonu u crnom odijelu noseći tamne naočare. On je potvrdio identitet i izjasnio se da nije kriv za prevaru navodno počinjenu između jula 2013. i oktobra 2016. godine.

On se suočava sa istragom u novembru poslije svjetske istrage britanske poreske uprave o njegovim finansijama.

Tužioci tvrde da nije prijavio trust u Singapuru sa bankovnim računom na kome je oko 650 miliona dolara, kada su ga pitali o bilo kakvim fondovima u inostranstvu.

Oni su naveli da je Eklston rekao da je osnovao "samo jedan trust" u korist tri ćerke i da nije imao nikakvu korist od njega u Ujedinjenom Kraljevstvu i van njega. Tužioci tvrde da je postupio "nepošteno" i da je namjeravao da ostvari korist od tih tvrdnji.

Eklston na čelu Formulu 1 bio od sedamdesetih godina prošlog vijeka do 2017. godine, kada je odstupio sa dužnosti izvršnog direktora i predao upravljanje Liberti Mediji.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.