Politika

Nekadašnji Mandićev odbornik prešao kod Dedeića

Izvor

- Uvjeren da će predstojeći državni i lokalni izbori potvrditi vitalnost srpske ideje, donio sam odluku da pristupim Srpskoj listi i pomognem njenim aktivnostima koje imaju za cilj formiranje bloka srpskih nacionalnih stranaka. Već neko vrijeme, nezadovoljan postupcima lidera Nove srpske demokratije, prije svega gašenjem Srpske narodne stranke i saradnjom sa crnogorskim nacionalnim partijama, djelovao sam kao nezavisni odbornik u kotorskom parlamentu. Tokom čitavog tog perioda poštovao sam činjenicu da je srpski narod iznad svoje političke elite, da je ubjedljivo bolji od nje, i da su obični ljudi, pošteni Srbi, sačuvali vjeru u političke ideale srpskog integralizma i sloge. Kotor nije mimo drugih sredina u kojima Srbi žive i žele biti ravnopravni sa ostalim građanima Crne Gore, naveo je Božović.

Odluka da pristupim obnovljenoj Srpskoj listi proistekla je iz razloga što je ta politička snaga konačno obnovljena i što je svoje kapacitete uložila u stvaranje srpskog bloka koji je najoptimalniji način za otpor režimu i dijelu opozicije koji vara srpski narod. Odbornik sam u dva mandata Skupštine opštine Kotor i potpuno razumijem da je grad u kome živim, koliko i cijela Crna Gora, uskraćen za opoziciju koja bi djelovala na iskren način i u interesu naroda.

Uvjeren sam da ću ličnim angažmanom doprinijeti da se srpske stranke u Kotoru okupe pod nacionalnim barjakom na lokalnim izborima i da će procentualno učešće srpskih odbornika biti ravno popisnim podacima o broju Srba u Kotoru. Pozivam pristalice bivše Srpske narodne stranke u Kotoru da nam se pridruže u procesu jačanja Srpske liste i dobrom rezultatu Srpske sloge, zaključio je Božović.

Portal Analitika