Politika

Ostavku podnio na sjednici Glavnog odbora

Nedžad Drešević napustio BS: Dezorijentisana politika stranke pogubna za narod koji predstavlja

Funkcioner Bošnjačke stranke(BS) Nedžad Drešević napustio je tu stranku.

Nedžad Drešević napustio BS: Dezorijentisana politika stranke pogubna za narod koji predstavlja Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

On je svoju ostavku podnio na sjednici Glavnog odbora.

“Član sam Bošnjačke stranke od 2006. godine, tj. od njenog osnivanja. Nesebično sam davao doprinos ideji stranke i radio, koliko sam mogao, znao i umio na tome da Bošnjaci budu ravnopravni građani sa svim drugima prije svega u Tuzima, Podgorici, ali i na nivou čitave Crne Gore. U posljednjim godinama rada partije, ne prepoznajem zalaganja za koja smo se istinski i zajednički borili rahmetli Rafet Husović, Kemal Purišić, Amer Halilović, Osman Nurković i mnogi drugi osnivači Bošnjačke stranke”, navodi u ostavci Drešević.

Kako je kazao, od Kongresa 2021. godine politika Bošnjačke stranke je nejasna i dezorijentisana, i kao takva često pogubna i za sami narod koji predstavlja.

“U toku prošle godine sam zbog dubokog neslaganja sa politikom koju vodi aktuelno rukovodstvo partije na čelu sa Ervinom Ibrahimovićem podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva BS, a danas to činim na sve druge funkcije unutar BS-a, kao i na članstvo u stranci. Molim sekretarijat Bošnjačke strane da me izbriše iz evidencije članstva”, rekao je Drešević.

Portal Analitika