Svijet

"Nećemo ga više zastupati": Advokati napustili Trampa

Dva advokata koji zastupaju bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, koji je optužen pred federalnim sudom za nezakonito posjedovanje povjerljivih dokumenata, opstrukciju i druga krivična djela, podnijeli su ostavke.

"Nećemo ga više zastupati": Advokati napustili Trampa Foto: C. Mandato
AgencijeIzvor

"Jutros smo podnijeli ostavke kao savjetnici predsjednika Trampa i više ga nećemo zastupati ni u slučaju optuženog ni u istrazi u vezi sa 6. januarom", navodi se u zajedničkoj izjavi Džima Trastija i Džona Roulija.

Protiv Trampa trenutno se vodi optužnica po 34 tačke u slučaju pokušaja zataškavanja vanbračne afere za vrijeme kampanje za predsjedničke izbore.

Protiv njega se takođe vode istrage u Vašingtonu i Atlanti, koje bi mogle da rezultiraju krivičnim optužnicama.

Specijalni tužilac Smit protiv Trampa vodi istragu o tome da li su on i njegovi saveznici pokušali da ponište pobjedu Džozefa Bajdena na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.