Politika

I albanska koalicija “Jednoglasno” odbila Krivokapićev poziv

Ne možemo u Vladu sa onima koji ne žele građansku Crnu Goru

Albanska koalicija "Jednoglasno" odbila je poziv mandatara Zdravka Krivokapića za razgovor o ulasku u novu Vladu. Nakon konsultacija unutar koalicije zaključili su da bi to, kako su naveli, bilo gubljenje vremena.

Ne možemo u Vladu sa onima koji ne žele građansku Crnu Goru Foto: Pobjeda
Antena MIzvor

"Jer, mi ne možemo biti dio vlade Crne Gore koju dominantno čine one stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi i sa kojima se programski i strateški dijametralno razlikujemo", naveli su, između ostalog, u odgovoru Krivokapiću.

Kao glavne razlike navode da te stranke nijesu između ostalog, glasale da Tuzi budu samostalna opština, nijesu glasale za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola, državu Kosovo nazivaju lažnom, ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru, a njihovi čelnici u 21. vijeku sanjaju o zauzimanju Skadra i Dubrovnika, Peći i Prizrena, a članstvo u NATO nazivaju greškom.

Kako su dodali u odgovoru Krivokapiću, osim svega toga, oni koji će biti u novoj Vladi, podržavaju pokušaje prisvajanja zajedničkih svetinja, kojim SPC udara u temelje multietničke i multikonfesionalne realnosti u Crnoj Gori.

Podsjetimo, juče je Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio da BS ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv mandatara Zdravka Krivokapića. 


Portal Analitika