Društvo

NBOCG: Registracije vozila u novim uslovima

U skladu sa naredbom i preporukama Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, a na osnovu konsultacija sa nadležnim Sektorima MUP-a i Uprave policije, Nacionalni biro osiguravača Crne Gore (NBOCG) je saopštio da će se registracije vozila u novim uslovima obavljati po zakonskoj propisanoj proceduri kao i do sad.

NBOCG: Registracije vozila u novim uslovima Foto: 24vesti.com
Izvor

Naime, građani redovno dolaze u stanicu za tehnički pregled radi pregleda tehničke ispravnosti vozila. Nakon oabvljene provjere formira se predmet, koji će ovlašteni radnik sa tehničkog centra predati nadležnom organu, odnosno područnoj jedinici MUP-a u skladu sa unaprijed dogovorenom dinamikom.

“Takođe građani treba da ovlaste tehničke centre da predaju zahtjeve i podignu saobraćajne u njihovo ime. Saobraćajna će biti vraćena tehničkim centrima i građani je tu mogu preuzeti. Važna informacija je za građane je da se u ovom periodu ne ide u MUP”, ističu u Nacionalnom birou.

Pošto će zbog nastale situacije prijem i obrada predmeta biti usporeni, građani mogu da upravljau nesmetano svojim motornim vozilom ali moraju sa sobom imati potvrdu o obavljenom tehničkom pregledu i važeću polisu osiguranja.

Obaveza tehničkog centra je da kontaktira područnu jedinicu MUP-a na čijoj teritoriji (opština) obavljaju djelatnost, da dogovori dinamiku predavanja predmeta za registraciju vozila i kasnije preuzimanja saobračajnih dozvola.

“Ova procedura je definisana kako bi se prije svega zaštitili radnici na tehničkim centrima, a i sami građani. Svo vrijeme neophodno je poštovati neredbu i pridržavati se mjera za zaštitu od prenošenja koronavirusa, koje je dala Vlada Crne Gore”, zaključuju u Nacionalnom birou osiguravača.

Portal Analitika