TV / Film

Nazad na posao: "Kuća zmaja" i "Čudnije stvari" u fokusu Holivuda nakon štrajka

Štrajk holivudski scenarista djelimično je završen, a studiji se spremaju da ponovo pokrenu produkciju.

Nazad na posao: "Kuća zmaja" i "Čudnije stvari" u fokusu Holivuda nakon štrajka Foto: Netflix / HBO
Portal AnalitikaIzvor

Od „Star Trek“ preko „Supermena: Nasljeđe“, „Abbott Elementary“ pa sve do nove sezone „Srijede“, svaki studio, mreža i strimer imaju prioritetne filmske i TV projekte za koje se nadaju da će se brzo vratiti u razvoj ili produkciju.

Publika ne može da „preživi“ samo na reprizama, piše Variety.

Da je štrajk trajao nekoliko nedjelja duže, sezona emitovanja 2023-24. postala bi još više zavisna od programa uvezenih sa platformi za striming i prekookeanskih tržišta.

Paramount se nada da će pisci brzo podesiti scenarije za novo izdanje „Zvjezdanih staza“ i adaptaciju „Rainbow Six“ Toma Кlensija.

A Varner Bros. bi volio da vidi Meta Rivsa pogrbljenog nad svojim kompjuterom, kako se vraća u podzemlje Gotama sa svojim planiranim nastavkom „Betmena“.

Drugi projekti, poput „Majnkrafta“ i „Supermena: Nasljeđe“ Džejmsa Gana, već imaju završene scenarije i mogu da počnu snimanje na proljeće, pod pretpostavkom da postoji dogovor sa glumcima.

Univerzal se nada da će po završetku štrajka pisaca dobiti novi nacrt filma „Fast X: Part 2“, koji se očekuje u bioskopima 4. aprila 2025. godine.

Kada dogovor bude konačno postignut, produkcija može da se nastavi rad na nekoliko velikih filmova, uključujući nastavak „Gladijatora“, čije je snimanje bilo više nego na pola puta kada su kamere prestale da rade na Malti u julu.

Tu je „Nemoguća misija: Odmazda, drugi dio“, avantura koja se proteže širom svijeta i čije sve scene nisu snimljene, kao i „Sok od buba 2“, „Porotnik br. 2“ Кlinta Istvuda i „Deadpool 3“ za koje je, kažu studiji, ostalo samo nekoliko dana rada.

HBO je nestrpljiv da vrati fanove u Vesteros sa drugom sezonom „Кuće zmaja“, čije je emitovanje predviđeno za ljeto 2024. a treća sezona se već mjerka.

Dok je drugi serijal „Кuće zmaja“ još i snimljen tokom štrajkova, HBO nije bio u mogućnosti da producira nove epizode „Bijelog lotosa“, „Euforije“ i „Posljednji od nas“, a 2024. će se fokusirati na te projekte, umjesto na razvoj novih.

Što se tiče Netfliksa, najvažnije je napisati scenario i snimiti drugu sezonu serije „Srijede“, kao i petu i posljednju sezonu „Stranger Things“.

Ovo posljednje je možda i urgentno, jer s obzirom na to da su glavni glumci odrasli, oni teško mogu još koju godinu da se „proguraju“ kao tinejdžeri.

 

Koštao više od pet milijardi dolara: Završen štrajk u Holivudu
0
Koštao više od pet milijardi dolara: Završen štrajk…
27.09.2023 13:12

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.