TV / Film

Natali Portman otkrila detalje surovih priprema za ulogu u Crnom labudu

Svako ko je ikada vidio baletsku predstavu zna koliko je ovaj plesni oblik fizički zahtjevan.

Natali Portman otkrila detalje surovih priprema za ulogu u Crnom labudu Foto: Cross Creek Pictures / Phoenix P / AFP / Profimedia
Portal AnalitikaIzvor

Čini se da su plesači bestežinski dok klize po sceni, ali u stvarnosti su samo izuzetno fizički spremni i vješti.

S obzirom na to, Natali Portman nije bilo lako da igra baletsku igračicu u psihološkom trejleru Crni labud. Glumica je otkrila da je za film morala da prođe kroz izuzetno zahtjevan režim treninga.

„Obično smo dan započinjali plivanjem kraul i prsno u dužini od šest kilometara. Zatim su uslijedila dva sata baletskih vježbi i treninga snage“, rekla je ona. Pored toga, Portman je bila na dijeti koja se sastojala od šargarepe i badema, piše Unilad.

Film prati ambicioznu balerinu Ninu Sajers, koju igra Portman. Njen tim se sprema za nastup Labudovo jezero. Nina želi da bude izabrana za glavnu ulogu, krhkog Bijelog labuda i senzualnog i moćnog Crnog labuda.

Ona uspijeva da izvede ulogu, ali kako film napreduje, granica između onoga što je stvarno i onoga što nije postaje sve nejasnija, a Ninine halucinacije postaju uznemirujuće.

Uloga za koju je dobila Oskara

Portman je izjavila da joj je surovi režim treninga za film pomogao da bolje razumije lik.

„Fizička disciplina mi je zaista pomogla da razumijem emocionalnu stranu lika. Dobijate osjećaj za životni stil baletske igračice, koji ne podrazumijeva samo vježbanje. Ne pijete, ne izlazite sa prijateljima, ne jedete mnogo i stalno izlažete svoje tijelo ekstremnom bolu“, objasnila je ona.

Njenih osam sati treninga, plivanja, baleta i krosfita se na kraju definitivno isplatilo kada je osvojila Oskara za svoju ulogu u ovom filmu 2011. godine, prenosi Index.hr.

Portal Analitika