Društvo

Udruženje paraplegičara Cetinje

Nastavak zapošljavanja lica sa invaliditetom u socijalnom preduzetništvu

Udruženje paraplegičara Cetinje juče je potpisalo novi ugovor o radu sa pet zaposlenih lica sa invaliditetom na period od godinu dana.

Nastavak zapošljavanja lica sa invaliditetom u socijalnom preduzetništvu Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Posebno ističu da sa novim ugovorom zaposleni će imati ukupno četiri godine radnog staža uUdruženju paraplegičara Cetinje.

“Napominjemo da je ovakav način zapošljavanjajedinstven u Prijestonici Cetinje, jer na sistemski način zapošljavamo lica sa invaliditetom. Naši zaposleni su kategorisana licaod 60% do 90% invaliditeta. Udruženje je uspjelo uz velike napore i zalaganjazaposlenih da bude održivo. Održivost u prethodnoj godini je bila izuzetno naporna za nas, imajući u vidu suočavanje sapandemijom kovodom -19.,koja je bila izuetno teška za sve,posebno za osobe sa invaliditetom. U ovim teškim trenucima uspjeli smoda održimo poslovanje, ali i da ne smanjujemo plate ibroj zaposlenih. Time smo pokazali žilavost i održivost naše ideje, u vremenukada sui velike kompanije smanjivale i otpuštale radnike. Ove rezultate smo postiglibez značajnije podrške resornih ministarstava”, naveli su iz udruženja. 

Nadaju se da će u narednom periodu dobiti podršku države u zapošljavanju lica sa invaliditetom, i time doprinijeti smanjenju stope nezaposlenosti, koja je najveći problem društva.

“Na kraju želimo da se zahvalimo građanima, i poslovnim partnerima koji su nam dali podršku kako bi nastavili poslovanje”, zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika