Kultura

Inovirana internet prezentacija

Narodni muzej Crne Gore predstavio novi sajt

Narodni muzej Crne Gore predstavio je inoviranu internet prezentaciju na novoj adresi (www.narodnimuzej.me).

Narodni muzej Crne Gore predstavio novi sajt Foto: FOTO: Narodni muzej
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode iz Narodnog muzeja, savremena prezentacija posjetioce vodi kroz sve muzejske jedinice i galerijske prostore.

- Na sajtu se mogu pronaći sve informacije o Narodnom muzeju, od istorijata, organizacione strukture, cjenovnih paketa i radnog vremena, interaktivnih mapa, do aktuelnih i prošlih izložbi, vijesti i zanimljivosti. Posjetiocima su omogućeni virtuelni obilasci stalnih postavki i virtuelnih izložbi koje se organizuju u galerijskim prostorima, kao i video prezentacije i promotivni filmovi. Ponuđena je i mogućnost onlajn preuzimanja vodiča za sve muzeje na devet svjetskih jezika. U posebnoj kategoriji predstavljeni su neki od najznačajnijih eksponata koje čuva nacionalni muzej i blog sa edukativnim sadržajima. Sajt nudi i onlajn zakazivanje posjeta. Na sajtu se mogu pronaći i informacije o Nacionalnom komitetu ICOM-a za Crnu Goru, s obzirom da je njegovo sjedište u Narodnom muzeju, kao matičnoj muzejskoj ustanovi - ističu iz Narodnog muzeja.

U narednom periodu sajt će, dodaju, biti predstavljen i na engleskom jeziku, a imaće mogućnost i onlajn kupovine ulaznica, publikacija i suvenira, kao i preuzimanje audio vodiča.

Portal Analitika