Fudbal

Nani definitivno odlazi

Izvor

Nezadovoljstvo obje strane je tinjalo već duže vrijeme. Iako je igrao odlično u pojedinim utakmicama, Nani nikako nije uspijevao da poveže nekoliko utakmica na istom nivou. To je Fergusona frustriralo pa ga je često izostavljao iz ključnih utakmica, što je opet nerviralo Portugalca.

Pregovori o novom ugovoru nijesu uspješno obavljeni tokom ljeta, a Ferguson je pokušavao da dovede Mouru čime je jasno dao do znanja da su Nanijevi dani u Junajtedu odbrojani.

Poslije vikenda jasno je da je problem eskalirao. Fergi je izostavio Portugalca iz tima, pa čak i sa klupe, poslije čega je Nani napuštio Old Traford. Nani misli da poslije svega mora imati obezbjeđeno mjesto u prvih 11, dok Fergusonu ne pada na pamet da mu to garantuje. U ovom trenutku prodaja djeluje kao jedino rješenje, pošto trener Junajteda nije zadovoljan konzistentnošću Portugalca.

Totenhem je zainteresovan, ali Zenit nudi više novca. Junajted bi ukoliko uspije da nađe klub za Portugalca koji je spreman da plati dovoljno mogao da krene u kupovinu Dembelea.

Na krilu, bi u tom slučaju Fergusonu ostali Jang, Valensija, kao i Gigs i Bebe. Poziciju može da pokrije i Kagava, a i Velbek i Runi su upotrebljivi na boku, pa se Fergi ne brine za opcije na krilu.

Portal Analitika