Region

"Dokaz da BIA ne štiti državu već radi za SNS režim"

Nakon što ga je Vučić nazvao "ljudskom sramotom", srpski poslanik dobio prijeteću poruku

Đorđe Miketić, poslanik srpske opozicione stranke Zajedno, izjavio je kako je juče s nepoznatog broja dobio intimnu fotografiju. U razgovoru za N1 televiziju naveo je kako ne može potvrditi da se on nalazi na fotografiji jer je "stara i zamućena". 

Nakon što ga je Vučić nazvao "ljudskom sramotom", srpski poslanik dobio prijeteću poruku Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
Portal AnalitikaIzvor

Miketić je kazao kako je sve uslijedilo nakon što je srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao da "zna nešto" o njemu. On je stoga najavio da će podnijeti tužbu i za svjedoka pozvati Vučića. 

"Ovo je dokaz da BIA ne štiti državu već radi za Aleksandra Vučića i SNS režim, targetirajući opoziciju i građane", napisao je Miketić na Twitteru.

Vučić je tokom gostovanja na televiziji Pink u nedjelju veče Miketića više puta nazvao "ljudskom sramotom" i insinuirao da o njemu "zna nešto o čemu ne smije govoriti", ali da srpski poslanik "zna što on zna" i kako mu je bolje da ćuti. 

Prije godinu mu obili stan i ukrali stare hard diskove i telefone

Miketić je u razgovoru za N1 istakao da se pripremio na napad, da je na to pripremio i porodicu, ali da ne zna što će doći. Ukazao je i na sumnjive okolnosti krađe u njegovom stanu.

„Prije godinu i po dana obijen mi je stan. Čudno je da su pokupili stare hard diskove i stare telefone uz sitan nakit“, rekao je Miketić i dodao da su mu tada bili inspektori, ali da nikada nije došlo do epiloga.

Šešeljizacija Srbije u punom jeku

O cijelom slučaju su se oglasile neke opozicione stranke.

Stranka slobode i pravde (SSP) pružila je podršku Miketiću i njegovoj porodici. U saopštenju je naglasila kako je "Šešeljizacija Srbije u punom jeku" i da u "dobro poznatom radikalskom maniru, ne prezajući ni od čega, napredni radikali napadaju političke protivnike".

"Aleksandar Vučić je sinoć najavio, a naprednjački izvršioci odmah realizovali puštanje u javnost privatnih Miketićevih fotografija", dodali su. 

Pređene granice političke borbe 

I Stranka Zeleno-lijevi front (ZLF) osudila je zloupotrebu privatnih fotografija i ocijenila to kao "uznemirujuće". Poručili su kako se time "prelaze granice političke borbe, ulazi u sferu ličnog i ide se k tome da se terorizuje cijela porodica".

"Posebno smo zgroženi izjavama predsjednika Aleksandra Vučića koje su prethodile ovim događajima", naveli su u saopštenju i istakli kako su Vučićev nastup "na televiziji Pink veče prije napada i implicitne najave ovakvih akcija nedopustive i pokazuju ozbiljan nedostatak političke odgovornosti i etike, ali i razmjere zloupotrebe državnih institucija za borbu s političkim neistomišljenicima".

Podsjetimo, 17. decembra se u Srbiji održavaju vanredni parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori.

Portal Analitika