Zanimljivosti

VIDEO: Upisan u Ginisovu knjigu rekorda

Najstariji restoran na svijetu nalazi se u Madridu: Pećnica neprekidno radi već 300 godina

Restoran Botin u Madridu osnovan je 1725. godine, a u Ginisovoj knjizi rekorda prepoznat je kao najstariji restoran na svijetu.

Najstariji restoran na svijetu nalazi se u Madridu: Pećnica neprekidno radi već 300 godina Foto: Twitter
Klix.baIzvor

Autori YouTube kanala Great Big Story posjetili su restoran Botin kako bi pokušali da otkriju neku od njegovih tajni dugovječnosti. Jedna od najjedinstvenijih karakteristika restorana je njegova pećnica, koja neprekidno radi skoro 300 godina.

"To je naš dragulj. Naš dragulj u kruni", rekao je zamjenik direktora Botina Luis Javier Sančez, koji je radio u restoranu više od 45 godina.

"Nikad je ne gasimo. Noću mora biti vruća i ujutro biti spremna za pečenje. To je razlog zašto je nikada ne smijemo isključiti. Postoji posebna aroma unutra, zaista je nevjerovatna", pojasnio je.

Jednako je nevjerovatno koliko je restoran posvećen održavanju hrane koju služi. Iako Sančez opisuje vinski podrum kao "istoriju koja diše" na neki način, hrana ima za cilj da ima ukus istorije, pri čemu svaki kuvar uči od svog prethodnika, a zatim prenosi recepte na sljedeću generaciju.

"Naši recepti su veoma stari, od kada su djedovi osnovali restoran", dodao je, "I od tada smo ostali vjerni tim receptima."

Ipak, restoran Botin nije potpuno "zaglavio" u prošlosti - ima veb stranicu i sve potrebne profile na društvenim mrežama, piše magazin Hrana i vino.

Takođe, postoji i na TripAdvisoru gdje ljudi mogu da ostave recenzije poput šaljivih dosjetki: "Eh, čuo sam da je ovo mjesto dostiglo vrhunac davne 1831. godine."

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p pravo_dobro_neregistrovani
02.12.2022. 12:27

Ovo bre kao u Leskovac celo pracence u pec .

0
0
P Prag_neregistrovani
02.12.2022. 12:12

To je neistinita i tendeciozna informacija, jer u Pragu je bar 10 ili 15 restoran i pivnica kóje řadě jos od 1500 i neke. Nor restoran kojí já volím se zove "U malíře 1563",a točí i péče jos od 1563 god.

0
0