Svijet

Najbogatiji Rusi izgubili 83.4 milijarde dolara u 2022. godini

Bogatstvo najimućnijih biznismena u Rusiji smanjilo se za 83.4 milijarde dolara od početka 2022. godine, prema Bloombergovom indeksu milijardera objavljenom u utorak.

Najbogatiji Rusi izgubili 83.4 milijarde dolara u 2022. godini Foto: UGC
Index.hrIzvor

Bogatstvo Vladimira Potanjina, predsjednika holdinga Interros i rudarske kompanije Nornikl, iznosi sada prema Bloombergovoj računici 29,8 milijardi dolara, što je za 1,08 milijardi dolara manje nego na početku godine, prenosi Tanjug, pozivajući se na Tass.

Leonid Mikhelson, predsjednik Upravnog odbora Novateka, izgubio je pet milijardi dolara od januara 2022. godine i njegova neto vrijednost se procjenjuje na 27,4 milijarde dolara.

Veliki gubici milijardera

Aleksej Mordašov, predsjednik Upravnog odbora Severstala, raspolaže sada sa 21,1 milijardom dolara, odnosno sa 7,78 milijardi dolara manje nego na početku godine.

Na listi je i predsjednik Upravnog odbora NLMK-a Vladimir Lisin, s bogatstvom od 20,2 milijarde dolara, nakon gubitka 7,8 milijardi dolara, zatim bivši izvršni direktor Lukoila Vagit Alekperov, koji je “lakši” za 1,86 milijardi dolara, te vlasnik Metaloinvesta Ališer Usmanov, sa izgubljenih 3,38 milijardi dolara.

Akcionar Novateka Genadij Timčenko je izgubio 8,35 milijardi dolara, dok je bivši neizvršni direktor proizvođača đubriva, grupe EuroChem, Andrej Meljničenko ostao bez 3,88 milijardi dolara tokom proteklih deset mjeseci.Portal Analitika