Tenis

Nadal smatra da igranje na Vimbldonu ove godine nije dobra ideja, želi dati prednost Olimpijskim igrama

Slavni teniser je istakao da ne može ništa potvrditi i da mora razgovarati s timom

Nadal smatra da igranje na Vimbldonu ove godine nije dobra ideja, želi dati prednost Olimpijskim igrama Foto: sportski portali
Portal AnalitikaIzvor

Španski teniser Rafael Nadal bacio je dodatnu sumnju na svoje učešće na ovogodišnjem Vimbldonu, izjavivši da to "nije dobra ideja" jer želi dati prednost Ljetnim olimpijskim igrama, prenosi CNN.

Podsjetimo, 22-struki grand slam prvak, eliminisan je u prvom kolu Rolan Garosa od Aleksandra Zvereva u ponedjeljak kada je rekao da je Pariz 2024. godine sada "glavni cilj" za ljeto.

Prelaz sa zemljane na travnatu podlogu najteža je promjena podloge u teniskom kalendaru. Vimbldon počinje 1. jula, a olimpijski teniski turnir počinje manje od mjesec dana kasnije, 27.jula.

Nadal je istakao da ne može ništa potvrditi i da mora razgovarati s timom. Moraju analizirati toliko stvari, ali misli da će biti pametno nakon svega što se desilo njegovom tijelu da sada napravi veliki prelaz na potpuno drugačiju podlogu.

“Danas osjećam da to nije dobra ideja. Ne mogu potvrditi, ali moj osjećaj je da, čak i ako sam dobio kartu za Vimbldon jer sam morao, mislim da to sada nije pozitivna ideja”, poručio je Nadal.

On se borio s povredama od Australian Opena 2023. i bio je prisiljen propustiti veliku većinu prošle sezone.

Ali s obzirom na njegove probleme s povredama u posljednjih 18 mjeseci, Nadal je priznao da, čak i ako mu je prioritet biti spreman za Olimpijske igre, nema garancije da će biti spreman.

Portal Analitika