Politika

"Za budućnost Crne Gore" tvrdi:

Na skupu u Podgorici može doći do incidenata sa tragičnim posljedicama

Iz tima lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića saopštili su da imaju informacije iz bezbjednosnih struktura da na sjutrašnjem patriotskm skupu na Trgu nezavisnosti može doći do incidenata sa "tragičnim posljedicama".

Na skupu u Podgorici može doći do incidenata sa tragičnim posljedicama Foto: PA
PobjedaIzvor

Danijela Srdanović je na konferenciji za medije pozvala policiju da preventivno djeluje,jer, kako je kazala, UP sigurno imaju ta saznanja.

Ona je pozvala UP da sprovedu iste mjere kao nedavno kad su zatvorili putne pravce prema Podgorici radi sprječavanja zdravstvenog rizika.

Ona je pozvala pristalice koalicije "Za budućnost Crne Gore" da sjutra ostanu kućama.

Iz ove koalicije su kazali da posebnu odgovornost imaju Veselin Veljović i Duško Marković, te da strahuju od nasilja.

-Izazivanje nasilja bi uglavnom sporovodile ubačene navijačke grupe iz okruženja - kazala je Srdanović.

Kazala je i da zaposleni u državnim preduzećima trpe pritiske, te da se od njih traži da moraju biti na skupu ukoliko žele da zadrže posao.

Na pitanje o izvoru informacija, Vladimir Božović je kazao da informacije dolaze upravo iz bezbjednosnih struktura.

-Oni su nas na vrijeme upozorili da postoje odrežene informacije o tragičnim posledicam. O razmjerama nisu ni oni željeliu da govore, a informaciju o navijačkim grupama takođe smo dobili od istog izvora - navode iz koalicije.

Kazali su da ne znaju ko je organizator skupa, ali su kako kažu vijdlei da su pristalice rukovodioci javnih preduzeća i oni koji motivišu zaposlene da dođu na skup, te da se skup takođe promoviše na stranicama DPS.

Portal Analitika