Crna hronika

Kontrolisano 100 bezbjednosno interesantnih osoba

Na primorju zaplijenjeno oružje i droga

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Bar su u cilju održavanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta na teritoriji svoje nadležnosti, tokom državnog praznika, Dana nezavisnosti, te pojačane posjećenosti primorskih opština, sproveli su niz planiranih aktivnosti.

Na primorju zaplijenjeno oružje i droga Foto: Pixabay
Portal AnalitikaIzvor

U periodu od 19. do 23. maja izvršena je kontrola 100 lica koja su interesantna sa bezbjednosnog aspekta, a koji borave na području primorskih opština, od kojih je 21 lice sankcionisano zbog počinjenih prekršaja.

U dva slučaja od lica je oduzeto vatreno oružje – pištolj i ukupno 22 komada municije kalibra 7,65 mm, što je rezultiralo podnošenjem krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Opojna droga zaplijenjena je u 19 slučajeva i to marihuana, kokain, tablete ksalola. Podnijeto je 17 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga i dvije krivične prijave zbog krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Izvršena je kontrola osam ugostiteljskih objekata u kojima često borave ili su vlasnici lica koja su bezbjednosno interesantna i/ili su članovi organizovanih kriminalnih grupa.

Sprovedena je planska aktivnost „Mladost“ gdje su u jednom ugostiteljskom objektu u Kotoru zatečena dva maloljetna lica u konzumaciji alkohola. Protiv pravnog i odgovornog lica ovog ugostiteljskog objekta biće podnijeta prekršajna prijava iz čl. 25 Zakona o javnom redu i miru.

Održano je pet javnih priredbi, od kojih su najposjećeniji bili u Ulcinju, Baru i Kotoru, a na kojima je ukupno prisustvovalo oko 40.000 građana. Sve javne priredbe su protekle u punom redu i miru.

U navedenom periodu, što je takođe značajno naglasiti, podnijeto je 57 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, te je izdato 500 prekršajnih naloga.

Zatečeno je 58 vozača koji su vozilom upravljali u alkoholisanom stanju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.