Region

Odgovaraće krivično

Na mrežama veličali ubistvo uživo u BiH, policija najavila privođenje

Nermin Sulejmanović, koji je ubio tri osobe u Gradačcu u BiH i tri osobe ranio, prenosio je ubistvo svoje supruge na instagramu uživo, a tokom bjekstva se još jednom uključio uživo. Većina onih koji su vidjeli te prenose bili su zgroženi, ali bilo je i onih koji su ga podržavali. Svi oni koji su veličali zločin na mrežama biće procesuirani, najavile su vlasti BiH.

Na mrežama veličali ubistvo uživo u BiH, policija najavila privođenje Foto: ap
Portal AnalitikaIzvor

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak zatražiće od Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da se ispitaju sve osobe koje su na društvenim mrežama, a poslije ubistava u Gradačcu, podržavale ubicu i veličale zločin koji je počinio.

Kako je saopštio šef Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović, ovo se posebno odnosi na komentare pojedinaca objavljene na dva video snimka, a koji su uklonjeni od strane inspektora Federalne uprave policije i MUP-a TK.

“Takođe, biće zatraženo da se protiv svih lica, za koja se utvrdi da su počinila krivično djelo gnusnim porukama podrške ubici, podnesu izvještaji o počinjenom krivičnom djelu”, naveo je Mušinović.

Društvena mreža Instagram uklonila je uznemirujući snimak Sulejmanovića, a na kojem je uživo prenio trenutak kada je ubio svoju bivšu suprugu. Snimak je uklonjen poslije skoro dva sata.

Nakon što je Sulejmanović identikovan i za njim pokrenuta opsežna potraga on se više puta oglašavao uživo na Instagramu sa prijetnjama da će se osvetiti svakom ko ga je prijavljivao policiji.

Nermin Sulejmanović je izvršio trostruko ubistvo u Gradačcu, ranio još tri osobe, a potom se ubio.

Nakon što je pretukao svoju bivšu suprugu, usmrtio je hicem iz pištolja, a sve je prenosio uživo na Instagramu. Među komentarima je bilo i onih koji su podržali ovaj svirepi čin.

Mediji su objavili da je Sulejmanović potom ubio komšiju i njegovog sina, turske državljane, a potom ranio tri osobe među kojima su supruga i majka ubijenih komšija i jedan policajac.

Na kraju je izvršio samoubistvo.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.