Portal Analitika
 • Politika
 • Društvo
 • Abiznis
 • Sport
 • Kolaž
 • Region / Svijet
 • Kultura
 • Kolumne
 • Nauka / Tehnologija
 • Savremena karijatida
 • Ostalo
Region

Sa istim direktorom i gotovo preslikanim medicinskim osobljem

Na mjestu klinike Dritanovog brata otvorena nova bolnica

U prostorijama stambeno-poslovnog kompleksa „West 65“ na Novom Beogradu, u kojima se do skoro nalazila BioCell klinika čiji je jedan od vlasnika bio i brat crnogorskog premijera Dritana Abazovića Džihan Abazović, otvporena je nova Opšta bolnica Avala, sa istim direktorom i gotovo preslikanim medicinskim osobljem.

Na mjestu klinike Dritanovog brata otvorena nova bolnica Foto: Nova.rs
nova.rsIzvor

Iako BioCell još nije zvanično proglasila stečaj, Nova.rs priše da im je račun i dalje u blokadi, da su se suvlasnici još u avgustu razbježali, te da stara uprava ponovo otvorila kliniku, samo pod novim imenom. 

Pozivajući se na riječi doktorke, koja je prije Avale radila i u BioCell-u, Nova.rs prenosi kako zaostale plate zaposlenima nikada nisu isplaćene, te kako ih niko više i ne pominje.

„Ništa od tih para nećemo vidjeti. Račun je u blokadi, a BioCell još nije proglasila stečaj, pa kako je onda moguće da se na njenom mjestu otvori ista bolnica, sa istim direktorom, samo sa drugim imenom, to nema nigde u svijetu. Svi se prave ludi, kao da nemaju nikakve veze sa BioCellom. Tužiću ih jer mi duguju platu i zato što su me naveli da im vjerujem“, ispričala je doktorka koja je iz pravnih razloga insistirala na anonimnosti.

U novoj bolnici postoji devet odjeljenja, a za sada je tek nekolicina u funkciji.

„Radi pedijatrija, fizikalna terapija, imamo već pacijente, samo nismo krenuli sa postupcima vantjelesne oplodnje, ali ako ste bili pacijent prethodne klinike, možete da se javite sledeće nedelje kad ćemo imati više informacija“, rekla je Novoj medicinska sestra na info pultu nove bolnice.

Za kadrove tvrdi da će biti „slični“ kao u „bivšoj“ klinici.

„Neki od ljekara, koji su već radili ovdje, su se vratili, ali ne svi. Cijene su svakako iste kao što su bile u prethodnoj bolnici“, saopštila je ta sestra.

Podsjetimo, jedan od suvlasnika BioCell bolnice bio je dr Džihan Abazović, brat odlazećeg premijera Crne Gore.

„U sinergiji sa kompanijama i institucijama težimo tome da realizujemo sopstvena istraživanja i sarađujemo sa naučnim i kliničkim institucijama u Srbiji i u svijetu. Time dajemo doprinos razvoju i unapređenju medicine, na to sam posebno ponosan“, rekao je prilikom otvaranja klinike dr Abazović, inače osnivač Vincula Biotech Group-a i BioCell hospital, te vodeći ekspert regenerativne medicine, koji je, kako saznaje Nova, napustio „staru ekipu“ i nije nastavio saradnju sa Opštom bolnicom Avala.

Ni čuveni ginekolog, prof. dr Aleksandar Ljubić, nekadašnji direktor GAK Višegradska, takođe suvlasnik u BioCell-u prekinuo je svaku dalju saradnju.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
a amorosa_neregistrovani
28.09.2023. 18:31

NIKAKVA RAZLIKA IZMEDJU BRACE ABAZOVIC,I JEDAN I DRUGI PREVARANTI I LOPOVI. DJE ĆE KRUŠKA NO POD KRUŠKU?

4
0