Objavio niz fotografija i snimaka iz tog vremena

Na današnji dan prije 20 godina Zakerberg je pokrenuo Facebook

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg obilježio je veliki jubilej postojanja ove društvene mreže uz niz starih fotografija i snimaka.

Na današnji dan prije 20 godina Zakerberg je pokrenuo Facebook Foto: Instagram
Portal AnalitikaIzvor

Zakerberg je postavio staru fotografiju na svoj, uz poruku: "Prije 20 godina, na današnji dan lansirao sam Facebook".

Screenshot-14

Takođe je podijelio nekoliko postova na svom nalogu.

"20 godina kasnije, još uvijek smo tu", napisao je Zakerberg uz fotografije sebe za stolom, gledajući u dva potpuno različita računara udaljena 20 godina jedan od drugog.

Zakerberg je takođe podijelio montirani video s fotografijama i snimcima iz proteklih 20 godina.

Video počinje riječima: "Imam osjećaj da će ovo proći jako brzo", prije nego što pređe na pjesmu Aerosmitha "Dream On".

"Prije 20 godina lansirao sam nešto. Tokom godina, mnogo nevjerovatnih ljudi se pridružilo, izgradili smo još nevjerovatnih stvari. Još smo tu i najbolje tek dolazi", napisao je Zakerberg uz video.

U klipovima se vidi Zakerberg kako pozira s prijateljima i kolegama, uključujući Edvarda Saverina, koji je pomogao u osnivanju Facebooka. Dvojica su imala ozbiljne nesuglasice i podnijeli su odvojene tužbe jedan protiv drugog nakon što je Zakerberg razvodnio Saverinove dionice Facebooka. Saverin je kasnije podnio tužbu tvrdeći da je Zakerberg trošio novac Facebooka na lične potrebe. Drama je zabilježena u filmu iz 2010. "The Social Network", u kojem je Zakerberga igrao Džesi Ajzenberg, a Saverina Endrju Garfild.

U videu se takođe pojavljuju supruga Zakerberga, Prisila Čan, bivša izvršna direktorica Mete, Šeril Sandberg, koja je napustila funkciju 2022. godine, kao i trenutak između Ajzenberga i Zakerberga.

Godine 2021, Facebook se preimenovao u Meta Platforms. Meta Platforms uključuje Facebook, Instagram, Messenger, Threads, WhatsApp i još mnogo toga.

Portal Analitika