Zabava

Na Proljećnom pazaru

Muzička čarolija u Podgorici u susret Danu nezavisnosti: Nastupili Edis Agić, bend Katapult i hor Zvjezdice

U sklopu Proljećnog pazara koji se održava na podgoričkom Trgu nezavisnosti sinoć je upriličeno još jedno u nizu muzikom ispunjeno veče. Publiku su sinoć sjajnim muzičkim nastupima uveseljavali hor Zvjezdice, Gula i Katapult bend, kao i pjevač Edis Agić. Kao predstavnici tri različite generacije dokazali su da im je zajednička velika posvećenost muzici i pravljenju dobre atmosfere za publiku.

Muzička čarolija u Podgorici u susret Danu nezavisnosti: Nastupili Edis Agić, bend Katapult i hor Zvjezdice Foto: Media Biro
Portal AnalitikaIzvor

Okupljene na trgu su prvo razveselili oni najmlađi – članovi hora Zvjezdice, koji tokom cijele školske godine vrijedno rade na pripremama i probama za ovakve nastupe.

“Ovakvi nastupi su veoma značajni, jer se djeca kroz njih oslobađaju i zato što oni vole nastupe, to im je satisfakcija za trud koji su uložili tokom cijele godine, jer je to vrijedan i naporan rad. Mi imamo još nekih stvari koje spremamo, idemo na festivale... Što više nastupa, to bolje,” navela je dirigentkinja u horu Zvjezdice, Ana Klepić, prenosi Media Biro. 

Zadovoljstvo što mogu da se predstave publici na Pazaru, te da se druže i pjevaju svoje omiljene pjesme izrazili su i sami članovi hora.

“Radujem se mnogo, pogotovo kada izvodimo više pjesama i kada ima više drugara sa kojima pjevamo, a prije i poslije nastupa se družimo,” istakla je jedna članica.

Nakon Zvjezdica, na Trgu je nastupio dobro poznati Katapult bend na čelu sa Goranom Pejovićem Gulom. Nakon pauze od 14 godina od posljednjeg nastupa u Podgorici, za Gulu i bend je ovo bio veliki muzički povratak podgoričkoj publici.

“Prelijepo je. Pazar je veliki plus za nas muzičare jer ne razmišljamo o ozvučenju, bini, troškovima, već se fokusiramo na muziku i naš dio posla. Spremamo novi album, ali zbog troškova idemo korak po korak. Borimo se,” kazao je Goran Pejović.

Sajan muzički program zaokružen je nastupom Edisa Agića koji je publiku zabavljao obradama čuvenih domaćih pjesama, ali i svojim hitom “Neko drugi”.

“Drago mi je da Pazar postaje tradicija. Ovakve prilike su veoma bitne mladim muzičarima jer doprinose našoj karijeri, našem pojavljivanju i uopšte komunikaciji sa publikom. Ovo je jedna jako lijepa stvar i jedno jako lijepo iskustvo. Sve više je mladih koji rade svoju muziku i rade na sebi. Ja se samo nadam da će to potrajati i da će se nastaviti uzlaznom putanjom,” naveo je Agić.

Muzičar je ovom prilikom najavio i novu pjesmu koju će objaviti za mjesec dana.

Sinoćni nastupi bili su odlična uvertira za veliku proslavu Dana nezavisnosti i svečano zatvaranje Proljećnog pazara. Petnaestodnevni program ove manifestacije će tako biti završen večeras, 21. maja nastupom jednog od najpoznatijih izvođača sa ovih prostora, Željka Samardžića. Samardžić, poznat po brojnim hitovima obećava veče puno ljubavi, nostalgije i dobre muzike, dok će prije glavnog nastupa publiku zabavljati sastav VIS Tetra od 19:00h i pjevač Edo Abdović od 21:00h.

Portal Analitika