Region

Pripremiće i poslastice za pse

Muzej grada Zagreba na Svjetski dan zaštite životinja otvara vrata psima

Muzej grada Zagreba će od 4. oktobra, kada se obilježava Svjetski dan zaštite životinja, otvoriti vrata posjetiocima u pratnji pasa čime će se pridružiti sve većem broju svjetskih muzeja koji su vrata otvorili ljudima koji dane provode u društvu čovjekovog najboljeg prijatelja, saopštio je danas taj muzej.

Ilustracija Foto: Foto: Screenshot/Instagram
Ilustracija
BetaIzvor

Na sam Svjetski dan zaštite životinja ulaz će biti besplatan, a ulazna vrata biće obilježena znakom „psima dostupan muzej“. Na taj dan za pse će biti pripremljene i poslastice, jer je to, kako se navodi u saopštenju, „njihov praznik“.

Ostalim danima psi će moći da uđu u pratnji odrasle osobe koja je za sebe platila ulaznicu.

„Dobrodošli su samo odgojeni i poslušni psi. Pas će morati biti na povocu, a vlasnik će preuzeti odgovornost za svu eventualno nastalu štetu. Ako pas u Muzeju obavi nuždu, vlasnik će očistiti za svojim ljubimcem i o tome će obavijestiti osoblje Muzeja. Ali, bez straha. Radnici Muzeja grada Zagreba vole pse i znaju da se takve situacije mogu dogoditi“, saopštio je muzej.

Psi, zbog sopstvene, a i dobrobiti svih posjetilaca muzeja, ipak neće moći da uđu u muzej tokom otvaranja izložbi i dolaska većih grupa posjetilaca, a muzej zadržava pravo da zabrani ulaz opasnim psima, odnosno životinjama koje pokazuju napadački stav prema ljudima, ili koje vlasnici ne mogu da obuzdaju.

„Molimo vlasnike da prije posjete Muzeju pse nahrane, dobro prošetaju i pobrinu se da obave nuždu“, dodao je Muzej grada Zagreba.

Partner u projektu dog-frendli muzeja je Hrvatski kinološki savez, čiji će članovi uz pratnju psa do kraja 2022. godine imati popust na cijenu ulaska u muzej, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s susjedHR
03.10.2022. 12:26

Kako ovaj pas treći po redu ima glavu naopačke iza leđa , čudno izgleda

2
0