Politika

"Nazadovanje Crne Gore u procesu integracija"

Mustafić-Rapin: Zabrinutost zbog dešavanja u Crnoj Gori

Usvojene izmjene i dopune Zakona o predsjedniku Crne Gore nisu u saglasnosti sa Ustavom Crne Gore i takva odluka određenih političkih subjekata u Crnoj Gori uzrok je zabrinutosti Francuske, zaključili su predsjednik Odbora za evropske poslove Senata Francuske Jean-Fransoa Rapin i poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić.

Mustafić-Rapin: Zabrinutost zbog dešavanja u Crnoj Gori Foto: BS
Portal AnalitikaIzvor

"Mustafić i Rapin zaključili su da je Ustav temelj vladavine prava, te da donesena zakonska rješenja moraju biti usklađena sa njim. Rapin je kazao da je Evropska komisija konstatovala napredak Crne Gore ka EU, i dodao da pomenute izmjene i dopune Zakona u trenutku blokade Ustavnog suda predstavljaju svojevrsno nazadovanje Crne Gore u procesu integracija", navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu neophodno je jačati napore ka nastavku dijaloga političkih činilaca, te smirivanju tenzija u Crnoj Gori. Takođe, sagovornici su konstatovali značaj zajedničke politike kada je riječ o bezbjednosnim izazovima za Evropu, čiji je, kako su naveli, Crna Gora dio, kao članica NATO-a.

"Mustafić boravi u studijskoj posjeti Parizu, gdje u okviru partnerstva Skupštine Crne Gore sa programom InterPares, kao član Odbora za bezbjednost i odbranu učestvuje na sastancima sa francuskim senatorima, članovima radnih tijela Senata nadležnih za oblasti bezbjednosti i odbrane, kao i stručnjacima za sajber bezbjednost na temu „Sajber bezbjednost”", saopšteno je iz BS.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
E Emir_neregistrovani
04.11.2022. 10:11

Stvarno se zapitam pa jel su Crnogorci manjima u CG

3
0