Politika

Uputio telegram saučešća u ime Bošnjačkog vijeća

Mustafić: Odlazak Rifata Rastodera gubitak za cio naš narod i državu Crnu Goru

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić uputio je hatarnamu-telegram saučešća, povodom smrti Rifata Rastodera.

Mustafić: Odlazak Rifata Rastodera gubitak za cio naš narod i državu Crnu Goru Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

„Njegov život i djelo obilježeno je borbom za najplemenitije humanističke ideale -pravde, slobode i čovjekoljublja. Kroz svoj politički rad , Rifat Rastoder je pokazao nepokollebljivu ustrajnost, afirmišućidijalog i razumijevanje različitosti. U vremenu reafirmacije nacionalne svijesti bošnjačkog naroda, teunaprijeđenja kolektivnih prava manjinskihnaroda, Rifat je dao nemjerljivi doprinos na političkom i društvenom planu , kroz lično pregalaštvo i neumoranspisateljski rad. Imao sam čast i privilegiju da sarađujemo, kroz više oblasti, kao i u državnom parlamentu, posebno oko unaprijeđenja manjinskih prava, te važnih nacionalnihprojekata, gradeći i lično prijateljstvo“, navodi Mustafić u telegramu.

Odlazak Rifata Rastodera predstavlja, ističe Mustafić, ogroman gubitak za porodicu, prijatelje, kao i cio naš narod i državu Crnu Goru. 

„Njegov životni put i djelo ostavljaju neizbrisiv trag u našem kolektivnom sjećanju. Neka mu Uzvišeni Bog podari rahmet i džennet“, stoji u telegramu.

 

Preminuo Rifat Rastoder
6
Preminuo Rifat Rastoder
04.05.2023 14:29

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.