Protokol

Mustafić: Obnova nezavisnosti jedan od najvažnijih događaja u istoriji Crne Gore

Obnova nezavisnosti, 21. maja 2006. godine, predstavlja jedan od najvažnijih događaja u istoriji naše države i datum kada su udareni temelji moderne multietničke i multikulturne Crne Gore, poručio je predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić.

Mustafić: Obnova nezavisnosti jedan od najvažnijih događaja u istoriji Crne Gore Foto: BS
Portal AnalitikaIzvor

“Referendumskim izjašnjavanjem potvrđeno je opredijeljenje građana za povratak nezavisnosti i otvaranje nove perspektive Crne Gore na putu članstva u NATO alijansi i evropskim integracijama.. Posebno smo ponosni na doprinos bošnjačkog naroda, u zemlji i dijaspori, u reafirmaciji državnosti Crne Gore, kao potvrde naše trajne opredijeljenosti da, zajedno sa svim ostalima, gradimo svoju budućnost u modernoj I prosperitetnoj državi”, naveo je u Mustafić.

Današnja Crna Gora, po njegovim riječima, realan je okvir u kojem “želimo ostvarivati građanska i kolektivna prava, te doprinositi ukupnom društvenom i ekonomskom razvoju”.

“Očekujemo veći stepen integrisanosti manje brojnih naroda i njihovo veće prisustvo na mjestima odlučivanja, kao garanta ostvarivanja prava, izgradnje i jačanja institucija i društvene kohezije u našoj Crnoj Gori. U ime Bošnjačkog vijeća, i u svoje lično ime, svim građanima Crne Gore, u zemlji i dijaspori čestitam 21. maj - Dan nezavisnosti”, poručio je.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.