Politika

Mustafić: Bošnjačka stranka bliža samostalnom nastupu na izborima

Izvor

Mustafić je naveo da BS spremno dočekuje izbore bez obrira kako će nastupiti na njima.

“Još uvijek je rano govoriti na koji način će BS nastupiti na izborima, sada preovladava stav da nastupimo samostalno, da na posebnoj nacionalnoj, manjinskoj listi uđe u trku za mandate”, rekao je on agenciji Mina.

Mustafić je dodao da su u partiji u prethodnom periodu radili na partijskoj infrastrukturi, i da su osnovani novi a postojeći opštinski Odbori ojačani. “Povećali smo naše članstvo i imamo simpatizere među mladima”.

Prema njegovim riječima, rezultati lokalnih izbora iz 2010.,na kojima je BS nastupila samostalno, pokazuju da ta partija ima dovoljno jak rejting za samostalan nastup.

“Spremno smo dočekali raspisivanje izbora i smatramo da je samostalni nastup možda najbolji način da stranka zaokruži svoj rad prethodnih godina i da se time, kao samostalan politički subjekt izborimo i budemo autentični zastupnici Bošnjaka”, precizirao je Mustafić.

On je ocijenio da je kroz koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista i Socijaldemokratskom partijom BS dosta doprinijela, ne samo međunarodnom ugledu države u evroatlantskim integracijama, nego je i na dobar način afirmisana politiku stranke kao državotvorne partije, “koja je nosilac i subjekt svih reformskih procesa u Crnoj Gori”.

“Ali i kao stranke koja afirmiše potrebu za većom zastupljenošću Bošnjaka u institucijama i za njihovom većom afirmacijom”, dodao je Mustafić.

On je najavio da će Predsjedništvo BS narednih dana razmatrati pripreme za izbore, i da će taj organ biti obaviješten o razgovorima koje je rukovodstvo partije imalo sa ostalim strankama.

“Predsjedništvo će preporučiti Glavnom odboru odluku o tome kako BS treba da nastupi na izborima, jer odluku o tome donosi GO”, naveo je Mustafić.

Komentarišući novinu na predstojećim izborima, po kojoj će manjinski narodi prvi put imali priliku da glasaju za manjinske liste, Mustafić je rekao da će se na taj način te partije dolaziti lakše do mandata.

Time se, smatra on, na lakši način se reguliše pitanje političkog učešća manjina u parlamentu.

Portal Analitika