Politika

"Djelovanje vlasti bilo zasnovano na pukom revanšizmu"

Muratović: Naknadnom pameću Abazovićeva Vlada pogazila sve ono što je prethodno tvrdila

Član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Boris Muratović je ocijenio da su najava konačnog otvaranja hotelskog kompleksa "Sveti Stefan" i najava zakupa trajekta od firme koja je do sada vršila prevoz na liniji Kamenari – Lepetane, dokazi da je djelovanje vlasti bilo zasnovano na pukom revanšizmu.

Muratović: Naknadnom pameću Abazovićeva Vlada pogazila sve ono što je prethodno tvrdila Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

„Podsjetimo da je usljed opstrukcija prethodne Vlade u kojoj je Abazović bio vicepremijer i tadašnjeg resornog ministra Jakova Milatovića, dragulj crnogorske obale Sveti Stefan pretvoren u ruglo i vašarište. Da se na Kraljičinoj i Kraljevoj plaži umjesto dočeka visokoplatežnih turista i promocije naše države kao elitne turističke destinacije, kakva je ona bila ranije, promovisao masovni turizam čije bi posljedice po prirodu tog područja bile pogubne“, naveo je Muratović.

Osim toga, doadje on, kabadahijskim i populističkim oduzimanjem licence firmi Pomorski saobraćaj, sa nespremnom alternativom, Abazovićeva Vlada je stvorila saobraćajni kolaps i kilometarske kolone automobila u čitavoj Boki čime je, ističe Muratović, naškodila pripremi turističke sezone a mnoge turiste i odvratila od ideje da svoj godišnji odmor provedu u ovom dijelu našeg primorja.

„Naknadnom pameću Abazovićeva Vlada pogazila je sve ono što je prethodno tvrdila. Revanšističkim odnosom vlasti prema određenim investitorima napravljena je velika materijalna šteta Crnoj Gori i njenom ugledu. Ipak, dobro je da se odlazeća Vlada konačno dozvala pameti i uradila ono što je trebalo od prvog dana, da radi u interesu naše države i svih njenih građana, te da obezbijedi potrebne preduslove da ljetnja turistička sezona bude uspješna“, zaključio je Muratović.

Portal Analitika